Andere samenstelling RvT CBF: twee nieuwelingen

24 maart 2017, 16:00
De Raad van Toezicht van het CBF heeft sinds 22 maart een nieuwe samenstelling. Nieuwe leden zijn jurist Bernadette van Buchem (directeur Consumenten bij de Autoriteit Consument en Markt) en Berend-Jan Rietveld (Strategic Manager Marketing & Communicatie bij Schiphol Groep).
 
Ex-burgemeester Jan de Ruiter verlaat na vijfeneenhalf jaar het CBF. Hij maakte deel uit van de nu opgeheven Commissie Keurmerk. Deze commissie bestond uit drie burgemeesters. De burgemeesters namen als onafhankelijke bestuursleden (nu RvT) de beslissing over het toekennen van het keurmerk of certificaat. Met de nieuwe erkenningsregeling die per 1 januari 2016 is ingegaan, is de Commissie Keurmerk komen te vervallen.
 
Nieuw RvT-lid Bernadette van Buchem (56) is directeur Consumenten bij de Autoriteit Consument en Markt. Daarvoor was zij directeur van de Consumentenautoriteit. Van Buchem heeft diverse functies vervuld bij het ministerie van Economische Zaken en bij de Algemene Bestuursdienst. Zij was tot vorig jaar bestuurslid van Orange Babies.
 
Berend-Jan Rietveld (43) is Strategic Manager Marketing & Communicatie bij Schiphol Groep, waar hij sinds 2012 werkzaam is. Daarvoor werkte hij vijf jaar in verschillende marketing- en communicatiefuncties en als Business Development Manager bij De Boer Structures, een leverancier van tijdelijke accommodaties. Rietveld begon zijn loopbaan als PR Adviseur bij een internationaal communicatie-adviesbureau.
 
De huidige RvT bestaat nu uit: Jaap Nawijn, Jos van Lange (voorzitter), Harmienke Kloeze, Louis van Vliet, Berend-Jan Rietveld en Bernadette van Buchem.
 
►Bron: CBF
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items