CBF organiseert seminar ‘Veerkracht in de crisis’

Beeld: David Wirzba/Unsplash.
Beeld: David Wirzba/Unsplash.
25 mei 2021
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Aanstaande donderdag 27 mei organiseert het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), Toezichthouder Goede Doelen, een seminar over de impact van COVID-19 op de goededoelensector. Door middel van het thema ‘Veerkracht in de crisis’ wil de organisatie de verhalen achter de cijfers van het eerder gepubliceerde onderzoek van de Radboud Universiteit en het CBF met de deelnemers bespreken.

Onderzoek

Uit een onderzoek van de Radboud Universiteit en het CBF bleek onlangs dat vooral kleinere goede doelen het afgelopen jaar hard geraakt zijn door de coronacrisis. Zij zagen hun inkomsten in 2020 ten opzichte van het voorgaande jaar met gemiddeld 13,4 procent dalen. Onder grotere doelen was er een aanzienlijk kleiner verlies aan inkomsten van gemiddeld 0,3 procent. Daarmee stellen de onderzoekers dat de kloof tussen grote en kleine organisaties groter is geworden door de crisis. Tijdens de seminar gaan de onderzoekers dieper in op wat deze cijfers in de praktijk betekenen voor organisaties en hoe ze daarmee om kunnen gaan.  

Programma

Dagvoorzitter Juliette Grimbergen presenteert het programma, dat ruimte geeft aan verschillende sprekers, waaronder Luuk van Kempen en Lau Schulpen van de Radboud Universiteit. Zij zullen met de deelnemers in gesprek gaan over de resultaten van hun onderzoek en antwoord zoeken op vragen als ‘Wat zorgt ervoor dat sommige goede doelen harder geraakt zijn dan andere?’ en ‘Hoe creëer je veerkracht in tijden van crisis?’.  Robbert Popken (Stichting Rhiza) en Hanneke Verburg (Make-A-Wish) delen hun eigen ervaringen in een interactief gesprek. De middag wordt afgesloten door Karl Raats, inspirator op het gebied van ondernemen en creativiteit. 
 
Wanneer?
Het seminar vindt plaats op donderdag 27 mei tussen 14u00 en 15u30.
Waar aanmelden?
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de deze link.
 
Bron: CBF
Lees hier over de resultaten van het onderzoek: ‘Onderzoek CBF en Radboud: kleine goede doelen grootste corona-slachtoffers’
Lees ook: ‘FIN organiseert webinar Een vermogen aan impact’