Toon alles (3)

RvT CBF: 'veteraan' Nawijn gaat, Heiliegers komt

6 juni 2018, 07:00
Gaande en komende man (vlnr): Jaap Nawijn en Pieter Heiliegers.
Gaande en komende man (vlnr): Jaap Nawijn en Pieter Heiliegers.
Op voordracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is Pieter Heiliegers toegetreden tot de raad van toezicht van het CBF. Hij neemt deze functie over van Jaap Nawijn, die in totaal veertien jaar lid is geweest van het bestuur en (de opvolger) raad van toezicht.
 
Jaap Nawijn heeft als toezichthouder een belangrijke rol gespeeld. Zo was hij voorzitter van de Commissie Keurmerk, de commissie van drie burgemeesters die de besluiten namen over de toekenning van het CBF-Keur. Nawijn heeft als interim-voorzitter ook de overgang van het CBF van keurmerk naar erkenning begeleid en de daarbij horende aanpassing van de organisatie.
 
Nawijns opvolger Pieter Heiliegers is burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en ook waarnemend burgervader van Uithoorn. In de raad van toezicht zal hij naast zijn gemeentelijke kennis volgens het CBF ook zijn vakkennis op het gebied van ICT inbrengen. Hij heeft diverse commerciële en algemene managementfuncties vervuld bij onder andere Getronics, KPN en CMG, inclusief ondernemersactiviteiten. 
Heiliegers is benoemd op 24 mei 2018. Hij neemt tevens zitting in de Auditcommissie.

►Bron: CBF
gerelateerde items