CBF komt met collectewebsite gemeenten

28 augustus 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (28 augustus) - Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) lanceert eind augustus een nieuwe website met collectegegevens. Doel: het publiek informeren, transparantie vergroten, en de last voor gemeenten en collecterende instellingen verminderen.


Op de nieuwe website worden collectegegevens - te beginnen met de resultaten over 2007 - zichtbaar gemaakt. Er kan worden opgezocht wat er per gemeente door iedere collecterende organisatie is opgehaald, zowel door landelijke als lokale goededoelenorganisaties. De website is zeer compleet, omdat van de 443 gemeenten er in 2007 vierhonderd informatie hebben aangeleverd.



Tot dusver was het voor het CBF een probleem dat 10% van de gemeenten niet op tijd hun informatie aanleverden. Op de nieuwe website kunnen ambtenaren zelf data invoeren, berichten plaatsen voor de plaatselijke bevolking, en aangeven welke organisaties een vergunning hebben. Dit laatste is voor het publiek weer van belang. Zo kan immers worden bekeken of de collectant aan de deur collecteert namens een bonafide organisatie. Eventuele klachten kunnen via de website bij het CBF worden ingediend.



Zie ook: www.cbf.nl  

CBF