CBF-keurmerken en -certificaten voor goede doelen

7 juli 2011
Nieuws | | Validatie & Toezicht


AMSTELVEEN (7 juli) - De Commissie Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft in de vergadering van 30 juni 2011 vier nieuwe keurmerken verstrekt. Tussen 12 april en 30 juni 2011 zijn bovendien twee CBF-Certificaten voor kleine goede doelen uitgegeven.



De nieuwe keurmerkhouders zijn Stichting Care Nederland, Stichting Free Press Unlimited, Stichting Luchtvaart zonder Grenzen ASF Nederland en Stichting Meedoen Mogelijk Maken. Het CBF toetst jaarlijks alle fondsenwervende instellingen en kansspelbegunstigden die in het bezit zijn van het CBF-Keur. Aan achtentwintig bestaande keurmerkhouders is na een volledige herbeoordeling opnieuw het keurmerk verstrekt. Het totale aantal keurmerkhouders is per 1 juli 271.


Kleine goede doelen

Daarnaast is twee maal het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen (jaarlijkse inkomsten minder dan € 500.000,-) verstrekt aan Stichting BIZWORLD en Stichting Gaandeweg. Het aantal houders van het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen staat daarmee op 71. Op de website van het CBF worden de jaarverslagen en financiële kengetallen van de CBF-keurmerkhouders, van de houders van het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen, de houders van de Verklaring van geen bezwaar en honderden overige instellingen gepubliceerd.