CBF kent vijf nieuwe keurmerken toe

6 juli 2006
Nieuws | | Validatie & Toezicht

Begin juli maakte het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) bekend dat de Commissie Keurmerk vijf nieuwe keurmerken heeft verstrekt en dat zeven keurmerken zijn verlengd. In totaal staat de teller van het aantal keurmerkhouders nu op 260.


De nieuwe keurmerkhouders zijn: Stichting het Nederlands Openluchtmuseum, Stichting Roparun Palliatieve Zorg, Stichting Service Médical, Vereniging Hondenbescherming en Stichting Vrienden van het Joods Historisch Museum. Aan zeven keurmerkhouders werd opnieuw het keurmerk verstrekt voor een periode van vijf jaar. Dit zijn: Stichting Bont voor Dieren, Stichting Christelijke Media Projecten/3xM, Vereniging It Fryske Gea, Stichting MAF Nederland, Stichting Open Doors, Stichting HAPIN en Stichting Vrienden van Pater Peeters.



Tevens maakte het CBF bekend dat het accent in haar jaarlijkse toetsing van alle fondsenwervende instellingen die in het bezit zijn van een CBF-keurmerk meer zal gaan liggen op controle en het toezicht op de bestedingen. Het CBF stelt dat in jaarverslagen van de keurmerkhouders een rapportage van de behaalde resultaten wordt verwacht. De jaarcijfers van de CBF-keurmerkhouders en de houders van de Verklaring van Geen Bezwaar worden op de website van het CBF gepubliceerd.



Meer informatie op de website van het CBF: www.cbf.nl