CBF
Toon alles (1)

CBF erkent zeshonderdste Goede Doel

12 november 2019, 06:00
CBF erkent zeshonderdste Goede Doel
CBF erkent zeshonderdste Goede Doel
Sinds 1 november voldoen 600 fondsenwervende organisaties aan de kwaliteitseisen van het CBF. Drie jaar geleden waren dit nog maar 342. Niet alleen het aantal fondsenwervende organisaties groeit sterk, ook de variëteit aan organisaties die zich melden bij toezichthouder CBF neemt sterk toe.
 
Steeds meer goede doelen leggen verantwoording af, laten zich controleren en voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Naast de traditionele goede doelen vragen ook cultuurinstellingen en innovatieve startups steeds vaker erkenning aan. In de toekomst komen daar mogelijk ook crowdfundingplatforms bij.

Brede markt

Ruim een kwart van de organisaties die het afgelopen half jaar zijn erkend of die een aanvraag hebben ingediend, zijn organisaties die minder snel geassocieerd worden met ‘goed doel’. Voor bijvoorbeeld musea of universiteitsfondsen wordt fondsenwerving steeds belangrijker voor het realiseren van hun doelstellingen. Organisaties in de kunst- en cultuursector met Erkenning verkrijgen nu al ruim 30% van hun inkomsten uit fondsenwerving onder particulieren. Ook snel groeiende startups met vernieuwende fondsenwervende concepten melden zich steeds vaker bij het CBF.

600ste Erkenning

Voor de 600ste erkenning hebben drie organisaties gelijktijdig de Erkenning van het CBF verworven: Het Rijksmuseum van Oudheden, 168 Milion Foundation en Stichting On Wheels. Wim Weijland, directeur Rijksmuseum van Oudheden: ‘Ik denk dat de Erkenning door het CBF ons helpt in het verwerven van middelen voor de taken die we als museum willen verrichten.’
 
gerelateerde items