Toon alles (2)

CBF erkent vijf nieuwe goede doelen: teller boven de 530

18 juli 2018, 15:00
CBF erkent vijf nieuwe goede doelen: teller boven de 530
CBF erkent vijf nieuwe goede doelen: teller boven de 530
Het CBF heeft recent weer vijf goede doelen erkend: Dierenlot, Tekenen voor Kinderen, Be Aware, Fundación Paz-Holandesa en Hartpatiënten Nederland. Zij mogen zich vanaf nu ook een Erkend Goed Doel noemen. Er zijn op dit moment al ruim 530 erkende goede doelen.
 
Een korte karakteristiek van de nieuwe erkende doelen (bron: www.cbf.nl):
 
DierenLot
Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. De organisatie steunt met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties die het moeilijk hebben met het financieren van hun hulp.

Tekenen voor Kinderen
De stichting Tekenen voor Kinderen zet zich in om kinderen in ziekenhuizen, dagcentra en AZC's op te vrolijken. Dit doen zij door voor de kinderen tekeningen te maken die door een bezoekend tekenaar live worden gemaakt. Hiermee wordt bijgedragen aan verwerking, ontspanning en afleiding.

Be Aware
Be Aware stelt zich ten doel om in de komende vijf jaar een groep van minimaal 60.000 scholieren en hun ouders preventieve voorlichting te geven over gewoonten en verslaving. En hen zo te behoeden voor het ontwikkelen van een verslaving, dan wel een afhankelijkheid tijdig te kunnen signaleren. De driehoek ouders-scholier-docent staan centraal.

Fundación Paz-Holandesa 
Fundación Paz-Holandesa is gericht op het verbeteren van de omstandigheden van sociaal en economisch achtergestelde Peruaanse kinderen door het aanbieden van gratis medische zorg, in de breedste zin van het woord.

Hartpatiënten Nederland
In Nederland zijn hart- en vaatziekten een van de meest voorkomende oorzaken van overlijden. Bij vrouwen is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Nederland telt momenteel ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Het is de missie van Hartpatiënten Nederland om deze omvangrijke groep patiënten met raad en daad bij te staan, en te helpen hun weg te vinden door de door winstdoelstellingen gedomineerde zorg en farmacie.
gerelateerde items