Cash and Care-project wordt 'verkocht'

1 augustus 2006
Nieuws | | Organisatienieuws

Al ruim een jaar wordt er door Cash & Care in samenwerking met een aantal goede doelen en partners uit het bedrijfsleven gewerkt aan een spaarkaart die recht geeft op voordeeltjes voor vrijwilligers en donateurs. Eigenlijk zou de uitrol eind 2005 plaatsvinden. Die deadline werd niet gehaald. Hoe staat het er voor met de innovatieve donateurskaart?


Er was nog wel zoveel enthousiasme voor het initiatief. Alzheimer Nederland, Astmafonds, Diabete Fonds, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Reumafonds, Nierstichting Nederland en Stichting MS Research tekenden een intentieverklaring. Zij wilden graag meedoen als de kaart er kwam. En een klein jaar terug konden we in FM melden dat een aantal grote bedrijven hadden aangehaakt, waaronder een partner die de kosten voor het versturen van 2 miljoen donateurskaarten op zich wilde nemen. Toch is het al weer een tijdje stil rond de kaart. De website is bijvoorbeeld uit de lucht gehaald. Is het project doodgebloed?

 


Zover wil Felix Vriends (Stichting Dienstencentrum en Fondsenwerving), een van de initiatiefnemers van de kaart, niet gaan. "Het is duidelijk dat er enige vertraging is opgelopen," zegt hij. "Weliswaar heeft onze creditcard partner 1 miljoen euro toegezegd, maar de operatie blijkt dusdanig groot en complex dat we er daarmee nog niet zijn. Het zal een enorme marketinginspanning vergen om de Cash and Care-kaart in de markt te zetten."

 


Niettemin is Vriends hoopvol. Het project loopt nog steeds, en iedereen is onverminderd positief over het concept. Wanneer kunnen we witte rook verwachten? Vriends: "Ik kan nog geen concrete dingen zeggen. We sturen over een dag of tien een persbericht uit. Wat ik al wel kwijt wil is dat er een derde partij is die het hele project wil overnemen."

 


(wordt vervolgd)

 


Lees hier een eerder artikel in FM over Cash and Care