Toon alles (1)

CAS op bezoek bij adoptiepaard Don Jamie

11 oktober 2017, 09:00
Don Jaime en Marius Kolff, directeur van CAS International
Don Jaime en Marius Kolff, directeur van CAS International
Op dinsdag 10 oktober reisde CAS International af naar België om adoptiepaard Don Jamie eindelijk te ontmoeten. In Spanje werd het paard ingezet bij rejoneos (stierengevechten in Portugese stijl); stierengevechten waarbij men vanaf een paard ‘vecht’ met de stier. De stierenvechter komt heel dichtbij de stier en hierdoor raakt het paard regelmatig gewond, wat somt tot de dood leidt.
 
Don Jamie kwam in opstand en tijdens een buitenritje gooide Jamie de stierenvechter van een brug. Gelukkig leeft hij sinds 2001 bij Josepha Guillaume. ‘Zij begrijpt Don Jamie en hielp hem van zijn trauma’s af te komen. Tijdens ons bezoek konden wij die diepe, sterke connectie tussen Don Jamie en Josepha heel goed voelen’, aldus CAS International.
 
CAS op bezoek bij Don Jamie

 
CAS International: ‘Het onderhoud van Don Jamie is erg duur. Hij kan daarom wel wat hulp gebruiken. En dit is mogelijk via CAS International. U kunt Don Jamie adopteren en hem maandelijks financieel ondersteunen en tegelijk bijdragen aan het werk van CAS International om een einde te maken aan het stierenvechten.’ 
 
Lees de voorwaarden om Don Jamie te adopteren.
 
gerelateerde items