Carnegie Universiteit reikt

11 oktober 2007
Nieuws | | Filantropen

AMSTELVEEN (11 oktober) - Vier van 's werelds grootste filantropen zullen woensdag 17 oktober geëerd worden door Carnegie University in Pittsburgh. Onder de laureaten is onder andere de Heinz familie, bekend van het gelijknamige ketchupmerk.


De Carnegie Medals gaan dit jaar naar de Heinz familie, de Mellon familie, Eli Broad en de Tata familie. De familie Heinz verrichte een van de grootste giften voor het milieu ooit. Eli Broad richtte de Broad Foundation op en stopte daarnaast 200 miljoen dollar in het Eli en Edythe Broad Institute for Biomedical Research.

 


De Mellon familie begon haar filantropische activiteiten al in de jaren dertig. Recentelijk werd meer dan driehonderdduizend hectare land aangekocht, dat wordt beschermd. De Tata familie op haar beurt geeft jaarlijks 14 procent van de netto winst uit haar bedrijf weg.

 


Het gala waarop de medailles worden uitgereikt wordt gepresenteerd door voormalig anchorman Tom Brokaw. Ook de voormalige president van India, Abdul Kalam, zal bij de uitreiking aanwezig zijn.

 


De Carnegie Medals worden sinds 2001 toegekend. De Carnegie Universiteit hoopt dat de prijs uitgroeit tot een ‘Nobelprijs voor de Filantropie'.