Toon alles (2)

Can't Wait to Learn wint Humanitarian Education Accelerator

29 september 2016, 10:00
Can't Wait to Learn wint Humanitarian Education Accelerator
Can't Wait to Learn wint Humanitarian Education Accelerator
Can’t Wait to Learn (CWTL), War Childs’ innovatieve onderwijsprogramma voor kinderen in oorlogslanden, is gekozen als 1 van 3 projecten in de Humanitarian Education Accelerator (HEA), een initiatief van UNICEF, UNHCR and DFID.
 
Dat betekent dat Can’t Wait to Learn de komende twee jaar steun krijgt van UNICEF, UNHCR en DFID (het Britse Department for International Development). Dankzij Can’t Wait to Learn krijgen oorlogskinderen onderwijs via educatieve games op tablets. Deze steun en erkenning zorgt dat we de uitbreiding en het opschalen van Can’t Wait to Learn nog beter en groter kunnen aanpakken. Zowel in Soedan, als voor Syrische vluchtelingenkinderen in het Midden-Oosten.
 
Onderwijs is van levensbelang
De Humanitarian Education Accelerator steunt drie innovatieve projecten, die zich specifiek richten op kinderen uit oorlogslanden en potentieel op grote schaal kunnen werken. Want vluchtelingen hebben meer nodig dan eten, onderdak en kleding. Onderwijs is van levensbelang. Het geeft oorlogskinderen kennis, kansen en praktische vaardigheden voor een betere toekomst. Mensen zijn tegenwoordig gemiddeld 20 jaar vluchteling. Daarom moet onderwijs een fundamenteel component worden van humanitaire hulp, vinden de partijen achter de Humanitarian Education Accelerator (HEA).
 
Nieuwe methodes
Bij de lancering van de HEA, in september 2016, verklaarde Cynthia McCaffrey, directeur Innovatie van UNICEF International: ‘We investeren in nieuwe methodes die zorgen dat veel meer kinderen toegang krijgen tot goed onderwijs. Juist ook de kinderen die het meest kwetsbaar en het moeilijkst te bereiken zijn. Omdat ze gedwongen zijn om te vluchten, weg van huis en van alles wat ze kennen.’
 
Verder ontwikkelen
De Humanitarian Education Accelerator helpt de drie geselecteerde projecten bij het verbeteren van manieren om impact te meten, te evalueren en op te schalen. De projecten worden ook geëvalueerd door externe partijen, zodat er nog meer bewijs komt waarom bepaalde projecten wel of niet werken en uitbreiden in verschillende omstandigheden.
 
Samenwerking
Can’t Wait to Learn is een project van War Child en partners: de Soedanese Ahfad Universiteit, TNO, Butterfly Works, Ministeries van Onderwijs in Soedan en het Midden-Oosten en UNICEF. Can’t Wait to Learn wordt gefinancierd door het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij en de IKEA Foundation.
 
Klik hier voor meer informatie over Can’t Wait to Learn

Meer informatie over de Humanitarian Education Accelerator vind je hier
gerelateerde items