Campaigner 75 jaar vrijheid bij Nationaal Comité 4 en 5 mei

7 augustus 2018, 05:00
Campaigner 75 jaar vrijheid bij Nationaal Comité 4 en 5 mei
Campaigner 75 jaar vrijheid bij Nationaal Comité 4 en 5 mei
Functie: Campaigner 75 jaar vrijheid
Organisatie: Nationaal Comité 4 en 5 mei
Aantal uren: 32 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 3 september
 
Over het Nationaal Comité 4 en 5 mei
Het Nationaal Comité geeft richting aan de zingeving van herdenken en vieren en aan het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het comité organiseert de Nationale Herdenking op 4 mei en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei. Daarnaast adviseert en ondersteunt het comité bij de organisatie van andere herdenkingen in het land en ontwikkelt het voorlichtingsprogramma’s en publiekscampagnes.

Tevens initieert het comité educatieve programma’s en voert het toegepast onderzoek uit op het gebied van herdenken en vieren. Hiermee heeft het comité zich in steeds sterkere mate ontwikkeld tot hét expertisecentrum op het gebied van herdenken en vieren in Nederland.

Werken bij het Nationaal Comité vereist een scherp bewustzijn van het bijzondere karakter, de maatschappelijke verantwoordelijkheid, de zichtbaarheid en de daarmee samenhangende werkwijze van het comité. Het comité investeert in de medewerkers door het bieden van betekenisvol werk, waardering en ontwikkeling.

Vrijheid is superbelangrijk!
Weet je waarom en kan je dit goed uitleggen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

75 jaar bevrijding
In 2020 is het 75 jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd bevrijd. Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en er over kunnen vertellen. Verhalen over bezetting, onderdrukking en vervolgen lezen we dan alleen nog in geschiedenisboeken.
Wij zoeken een bevlogen campaigner die samen met ons de viering van 75 jaar vrijheid een relevant geluid geeft. Onze nieuwe collega weet zowel mensen op de been te brengen, als een ideële, maar abstracte boodschap over te brengen. Hij of zij werkt samen met de communicatieprofessionals van het Nationaal Comité, en krijgt een plek in het projectteam 75 jaar vrijheid. Samen organiseren we vijf grote landelijke evenementen, die het spoor van de bevrijding van Nederland in 1944-45 volgen. 
De projectorganisatie die binnen het Nationaal Comité verantwoordelijk is voor de organisatie van 75 jaar bevrijding is op korte termijn op zoek naar een 
 
Campaigner 75 jaar vrijheid (32 uur)

Functie-inhoud
De campaigner is samen met de projectleider van het projectteam 75 jaar Bevrijding en het hoofd Communicatie van het Nationaal Comité verantwoordelijk voor alle communicatie uitingen rond de viering van 75 jaar Vrijheid in Nederland. De functie maakt onderdeel uit van het projectteam 75 jaar vrijheid. 

Functie-eisen
Jij bent

• HBO/WO opgeleid of hebt een overeenkomstig werk- en denkniveau;
• ervaren met communicatiestrategie- en uitvoering en met campagne- en huisstijlontwikkeling;
• van nature een netwerker die kan opereren in een werkveld met gevoeligheden;
• zowel praktisch uitvoerend als strategisch;
• enthousiast, resultaatgericht en analytisch;
• een goede planner;
• flexibel en bereid om ook werkzaamheden buiten de reguliere werktijden uit te voeren;
• betrokken bij de missie en het werk van het Nationaal Comité en toont affiniteit met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog;
• prettig om mee in een hecht team te werken.

Wij bieden
Een veelzijdige en uitdagende functie met uitstekende arbeidsvoorwaarden binnen de cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, schaal 9/10 (minimaal € 2.705 en maximaal € 4.127 bruto). De inschaling is afhankelijk van je ervaring. Het betreft een projectaanstelling tot maximaal eind 2020, met een eerste contract van een jaar. De informele werkomgeving biedt je de gelegenheid initiatieven te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. 

Interesse
We ontvangen graag je motivatiebrief en cv vóór 3 september 2018 via sollicitatie@4en5mei.nl onder vermelding van ‘Campaigner 75 jaar vrijheid’. 
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei streeft ernaar dat de personeelssamenstelling een afspiegeling is van de bevolking. Hierbij is diversiteit een belangrijk criterium. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Niels Weitkamp, projectleider 75 jaar vrijheid, via niels.weitkamp@4en5mei.nl of tel. 020-718 35 08.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items