Campagneleider en een Projectmedewerker bij Dokters van de Wereld

22 juni 2018, 05:00
Campagneleider en een Projectmedewerker bij Dokters van de Wereld
Campagneleider en een Projectmedewerker bij Dokters van de Wereld
Functie: Campagneleider en een Projectmedewerker
Organisatie: Dokters van de Wereld
Aantal uren: 0,8 fte en 0,6-0,8 fte
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 8 juli
 
Wist je dat 1 op de 5 mensen die wij spreken op onze consulten drempels ondervindt om bij een tandarts binnen te komen? Mondzorg voor volwassenen valt buiten het basiszorgpakket en dat brengt veel extra kosten met zich mee. Voor sommigen zijn deze hoge kosten de reden om de tandarts niet te bezoeken. Ongedocumenteerden kunnen geen zorgverzekering afsluiten, dus hebben geen toegang tot (mond)zorg.
Mondzorg dreigt een privilege te worden voor de ‘happy few’, maar het is een belangrijke basis voor goede gezondheid en het is een mensenrecht: ‘Een ieder heeft recht op een levensstandaard, die hoog genoeg is voor gezondheid en welzijn, waaronder geneeskundige verzorging.

Dokters van de Wereld strijdt voor het recht op en toegang tot zorg in binnen- en buitenland. Bij onze organisatie werken ruim 200 vrijwilligers en 27 betaalde krachten. 

KIEZEN VOOR ELKAAR!
Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij, starten we in het najaar met een 
2-jarig project en kunnen daardoor 1.000 gratis tandartsbehandelingen aanbieden aan mensen die onverzekerd of onderverzekerd zijn. De informatie uit deze spreekuren biedt ons de kans om (on)toegankelijkheid van (mond)zorg inzichtelijk te maken en daarmee een gefundeerd pleidooi af te geven voor toegang tot (mond)zorg voor iedereen.  
Wij zoeken voor dit project  
een Campagneleider en een Projectmedewerker
 
DE ROLLEN BINNEN HET CAMPAGNETEAM
Het campagneteam wordt ingericht als een projectteam en zal bestaan uit de verschillende disciplines die deels door interne collega’s en deels door nieuwe collega’s worden ingevuld. Deze bestaan uit: Hulpverlening Mondzorg, PR/Persvoorlichting, Fondsenwerving, Datacollectie & Onderzoek, Pleitbezorging, (Online) communicatie, Projectlogistiek en Projectmanagement. Voor de laatste twee rollen zoeken we nieuwe collega’s die zich, net zo bevlogen als wij, vast willen bijten in dit vraagstuk.

De Campagneleider   
Je bent als Ambassadeur van dit project hét gezicht van Dokters van de Wereld. Daarom zoeken we een inspirerende en bevlogen Campaigner die graag de tanden zet in de actie ‘Kiezen voor Elkaar’. Je zet de strategie uit, geeft enthousiasmerend leiding en treedt op als woordvoerder. Je hebt hier aantoonbare goede kennis en ervaring mee opgebouwd in eerdere functies.

Je stuurt de projectgroep aan en zorgt voor een goede samenwerking tussen alle disciplines om de verschillende acties goed uit te rollen en de doelstellingen te behalen. Je bent creatief, ondernemend en weet mensen in beweging te krijgen naar het gezamenlijke doel.  Je werkt vanuit de Theory of Change en beweegt je makkelijk in een netwerk van stakeholders en krijgt mensen mee. 
De functie van Campagneleider betreft 0,8 fte met een maximaal salaris van € 3.764,= bruto per maand op basis van 40 uur per week.
 
De Projectmedewerker Logistieke Hulpverlening
Je hulpverleners-hart klopt en je gaat voor structurele oplossingen!
Binnen het project ‘Kiezen voor Elkaar’ zorg je voor de projectplanning van de 1.000 gratis behandelingen. Je bouwt hiervoor een samenwerking op met een externe partner, die vanuit hun mobiele mondzorgpraktijk de behandelingen zal verzorgen. 

Je zet een systeem op voor triage, behandeling, preventie en follow up. Je werkt als netwerker, koppelaar en verbinder en zorgt voor goede afspraken met andere landelijke en lokale steunorganisaties en gemeenten om mondzorg-behandelingen aan een brede groep te kunnen aanbieden. We bieden de behandelingen alleen aan gedurende het project ‘Kiezen voor Elkaar’.
In samenwerking met het team van Datacollectie & Onderzoek realiseer je een quick scan en zorg je dat verhalen worden verzameld, waardoor een gefundeerde pleidooi ontstaat. 
Je hebt aantoonbare kennis en ruime projectervaring en kan goed werken met tijdsplanningen.
De functie van Projectmedewerker betreft 0,6 - 0,8 fte met een maximaal salaris van € 2.668,= bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Wat bieden wij ?
Beide banen zijn uitdagend en bieden je de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Je wordt verwelkomd en begeleid door een professioneel en collegiaal team binnen een informele organisatie. 
 
Informatie & sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in één van deze functies, stuur ons dan uiterlijk zondag 8 juli 2018 je CV en een goede motivatiebrief waarom de campagne, Dokters van de Wereld en de functie je aanspreekt. 

Sollicitaties via onze website: https://doktersvandewereld.org/vacatures/ter attentie van Marijke van Dam, HR Adviseur.Graag onder vermelding van de naam van de functie waarvoor je in aanmerking wil komen en via welk wervingskanaal je deze vacature hebt gevonden. 
Voor meer informatie over de inhoud van de functies kun je contact opnemen met Niels de Heij, Manager Communicatie en Fondsenwerving, 020 – 4652866. 

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 11 en donderdag 12 juli 2018
Na selectie uit de eerste ronde gesprekken zullen de vervolgsollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 16 juli 2018.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Daarnaast vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag en om onze Code of Conduct te ondertekenen.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items