Campagneleider bij Dokters van de Wereld

25 april 2018, 17:00
Campagneleider bij Dokters van de Wereld
Campagneleider bij Dokters van de Wereld
Functie: Energieke Campagneleider ‘Kiezen voor Elkaar’ 
Organisatie:  Dokters van de Wereld
Aantal uren: 30 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 11 mei
 
Dokters van de Wereld is de Nederlandse tak van de internationale medische organisatie Médecins du Monde, die in binnen- en buitenland opkomt voor het universele recht op gezondheid, waaronder het recht op en toegang tot gezondheidszorg, voor mensen die hiervan uitgesloten worden. Bij onze organisatie werkt een team van ruim 200 vrijwilligers en 27 betaalde krachten.

Wat zijn je werkzaamheden?
Als campagneleider ben je verantwoordelijk voor de organisatie van een of meerdere campagnes. Je zet de strategie uit, geeft leiding aan de campagne en treedt op als woordvoerder. Je stuurt het reclamebureau aan, bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van campagnecommunicatiemiddelen, voor de organisatie van evenementen, de financiën, etc. De ontwikkeling hiervan doe je samen met een projectteam, bestaande uit collega’s van de afdeling pleitbezorging, communicatiemedewerkers, een logistiek coördinator en fondsenwervers. Je komt te werken binnen de afdeling Fondsenwerving & Communicatie en rapporteert aan de manager van deze afdeling. Naast ervaring in marketingcommunicatie heb je ook een goed begrip van de zorgsector en ben je gepassioneerd betrokken bij de publieke zaak. De campagne waarin je meteen je tanden mag zetten is ‘Kiezen voor elkaar’. Met deze campagne willen we mondzorg bereikbaar maken voor kwetsbare groepen in Nederland.

Je kennis en kunde als Campagneleider van Dokters van de Wereld:
  • Een aansprekende visie op een rechtvaardige samenleving waarin iedereen toegang heeft tot zorg, waarmee je mensen weet te enthousiasmeren.
  • Ruime ervaring met alle facetten van campagnevoeren, inclusief de afstemming met externe partijen (reclamebureau, vormgevers, onderzoeksbureau, e.d.).
  • Je hebt kennis van veranderstrategieën en een visie op het samenwerken met andere partijen (NGO’s, politiek, zorgverleners, etc), en met leden, donateurs en vrijwilligers van Dokters van de Wereld.
  • Ervaring met woordvoering en omgang met media, zowel schriftelijk als mondeling en met sociale media.
  • Een uitgebreid netwerk binnen de zorgsector en ervaring met beïnvloeding van politieke besluitvorming op dit thema.
  • Oog voor het team en de teamleden. Je kunt motiveren, inspireren, verbinden en leiderschap tonen. Zowel binnen als buiten je team.
  • Ervaring met resultaatgericht en planmatig werken.
  • Je hebt ervaring met het vinden van externe financieringen en je zoekt deze actief voor de projecten van Dokters van de Wereld.
  • We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag en om onze Code of Conduct te ondertekenen.

Wij bieden
Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie voor 30 uur per week in een boeiende en toegankelijke organisatie. Eigen initiatief in lijn met de doelstellingen en manier van werken binnen de organisatie wordt aangemoedigd en enorm gewaardeerd.
Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 7 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 3.188,56 (schaal 5.5) bij een volledige werkweek van 40 uur per week. Inschaling geschiedt op basis van kennis en ervaring. Daarnaast bieden wij een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.

Je reactie
Ontvangen we graag, voorzien van een inspirerende motivatiebrief en CV, uiterlijk donderdag 10 mei 2018 via de website http://www.doktersvandewereld.org/vacatures/ t.a.v. Marijke van Dam, HR Adviseur. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Niels de Heij, Manager Communicatie en Fondsenwerving, via telefoonnummer 020-4652866.
Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 16 mei 2018. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Na selectie uit de eerste ronde gesprekken zullen de vervolgsollicitatiegesprekken plaatsvinden op woensdag 23 mei 2018.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
gerelateerde items