Toon alles (2)

Campagne- & Sectiecoördinator bij X-Y Actiefonds

9 juli 2018, 05:30
Campagne- & Sectiecoördinator bij X-Y Actiefonds
Campagne- & Sectiecoördinator bij X-Y Actiefonds
Functie: Campagne- & Sectiecoördinator 
Organisatie: X-Y Actiefonds
Aantal uren: 16 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 1 augustus
 
Het X-Y Actiefonds is een vrijwilligersorganisatie met een klein betaald team. De meeste vrijwilligers zijn actief binnen een van de vijf regionale secties. Deze secties beslissen inhoudelijk over de projectaanvragen. Het bestuur coördineert op afstand de hoofdlijnen van het beleid. Het team is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Ben jij een idealist met organisatietalent en sterke communicatieve vaardigheden? En wil je jouw talenten inzetten om wereldwijd verandering aan te jagen? Dan zoeken we jou!

Over de functie
Ter versterking van ons kleine zelfsturende team zoeken wij een medewerker voor de gecombineerde functie van sectiecoördinator van twee secties (Latijns Amerika en oost Europa) en campaigner voor 16 uur per week.
De sectiecoördinator is verantwoordelijk voor de secties Latijns-Amerika en Oost (Oost-Europa en Midden-Oosten). Je coördineert het volledige proces van beoordelen van projectaanvragen tot het toekennen van financiële steun. Je stuurt de groep vrijwillige regiospecialisten (de sectieleden) aan en onderhoudt contact met groepen die aanvragen bij ons indienen. Ook zorg je samen met de sectieleden voor de aanwas van nieuwe aanvragen door activistische netwerken in de regio’s te onderhouden. Tot slot monitor je de budgetten van de twee secties en zorg je voor de administratieve afhandeling van de aanvragen.
 
Als campagnecoördinator ben je verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van publiekscampagnes. Terwijl groepen in Nederland en elders actievoeren met onze steun, zet jij hun strijd op de publieke agenda. Je doet onderzoek, ontwikkelt campagneplannen en evalueert campagnes voor werving van eenmalige giften. Je probeert op innovatieve wijze Nederlandse burgers te betrekken bij bepaalde acties die Het X-Y Actiefonds financieel steunt. Dit doe je onder andere door online en offline communicatiecampagnes, evenementen en andere activiteiten te organiseren. Hierbij weet je goed in te spelen op de actualiteit en nuttige samenwerkingsverbanden aan te gaan. De functie van campagnecoördinator is nieuw bij Het X-Y Actiefonds en wordt dus mede door jou vormgegeven. Je werkt in deze functie nauw samen met de fondsenwerver particuliere markt en coördinator communicatie.
Wij zijn een klein, zelfsturend team waarbij iedereen zelfstandig een aantal functies bekleedt. Samen houden wij de organisatie draaiende. Wij zoeken iemand die ons hierin aanvult: iemand die zelfstandig en verantwoordelijk te werk gaat en zelf initiatief neemt, zonder daarbij de rest van het team uit het oog te verliezen.

Wie wij zoeken
 • Je hebt affiniteit (of ervaring) met actievoeren en ervaring met campagnes opzetten;
 • Je hebt kennis van nieuwe en traditionele media en weet op een creatieve manier – met de weinige middelen die Het X-Y Actiefonds heeft – publiciteit te genereren;
 • Je bent communicatief sterk en weet een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden;
 • Je hebt ervaring in het enthousiasmeren, motiveren en aansturen van vrijwilligers;
 • Je bent zelfstandig en kan goed plannen, organiseren en overzicht houden;
 • Je bent een teamspeler die een actieve rol wil innemen in het zelfsturende team;
 • Je hebt geen 9 tot 17 mentaliteit (de maandelijkse vergaderingen met de secties zijn altijd ’s avonds en sommige campagneactiviteiten zullen ook buiten kantooruren plaatsvinden);
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels en hebt een goede beheersing van Spaans;
 • Je hebt kennis van de sociale, politieke en actuele ontwikkelingen in de regio’s.

Wat wij bieden
 • De mogelijkheid om daadwerkelijk bij te dragen aan maatschappelijke verandering;
 • Een dynamische functie in een energiek en jong team dat volledig zelfsturend is;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en nieuwe ideeën;
 • Een jaarcontract voor 16 uur per week met uitzicht op verlenging;
 • Een salaris van €2565,- op fulltime basis exclusief 8% vakantiegeld. Een fulltime werkweek bedraagt bij Het X-Y Actiefonds 37,5 uur. Daarnaast bouw je pensioen op.

Ben je enthousiast geworden? Stuur voor 1 augustus je CV en motivatie naar info@hetactiefonds.nl.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items