C1000 start met 'verkopen' goede doelen in supermarkt

1 december 2005
Nieuws | | Organisatienieuws

We kenden al de Goede Doelen Winkel, maar zou het niet handig zijn als het goede doel gewoon in het schap lag in de supermarkt? Met die gedachte in het achterhoofd starten C1000 en Stichting Het Nieuwe Doneren vandaag met de 'verkoop' van een zestal goede doelen in C1000 Zuidpoort in Delft.

 

Het systeem is eenvoudig. Consumenten kunnen in de supermarkt snel en gemakkelijk doneren door bij de kassa een doneerkaartje van een van de participerende goede doelen te pakken. Het kaartje wordt vervolgens langs de scanner gehaald, en een donatie van 2 euro aan het gekozen doel is een feit. Het geld wordt door C1000 overgemaakt aan Stichting Het Nieuwe Doneren die weer zorgt voor de distributie onder de deelnemende doelen.

 

Aan het systeem doen vooralsnog zes goede doelen mee: Novib, Amnesty International, het Wereld Natuur Fonds, SOS Kinderdorpen, het Nederlandse Rode Kruis en de 800800-actie voor Pakistan. De bedoeling is dat dat er op termijn 20 tot 30 worden. Overigens is Stichting Het Nieuwe Doneren ook een samenwerking aangegaan met een nationale keten van pompstations. Als de nieuwe vorm van doneren aanslaat zal de schaal van het project worden vergroot.  

 

Volgende week besteden we uitgebreid aandacht in FM aan dit nieuwe initiatief.