Toon alles (1)

Butterfly Housing dicht kloof tussen vraag en aanbod in Zuid-Afrika

10 februari 2016, 00:00
Er is in Zuid-Afrika een grote kloof tussen de woningvraag en -aanbod voor de lage tot middeninkomens
Er is in Zuid-Afrika een grote kloof tussen de woningvraag en -aanbod voor de lage tot middeninkomens
Robert van Kats, Frederik Groos en Thom Wolf zijn initiatiefnemers van Butterfly Housing. De organisatie realiseert betaalbare, comfortabele, woningen van hoge kwaliteit in Zuid-Afrika. Met de kennis van sociale woningbouwdeskundige Groos, projectontwikkelingdeskundige Wolf en architect Van Kats is inmiddels een aantal woningen gebouwd.
 
Butterfly Housing richt zich op de sociale woningmarkt in Zuid-Afrika. Daar is een grote kloof tussen de woningvraag en woningaanbod voor de lage tot middeninkomens. Voor deze groep wordt nauwelijks voor gebouwd. De sociale woningbouwmarkt is erg groot: alleen al in de West Kaap-regio zijn er jaarlijks zesduizend woningen nodig. ‘Overigens geldt deze kloof voor geheel Sub Sahara Afrika. Focus is eerst Zuid-Afrika en op termijn uit te breiden naar andere landen waarvan als eerste Nigeria’, melden de initiatiefnemers.
 
Lokale economie stimuleren
De huizen van Butterfly Housing worden sneller en beter gebouwd dan die van traditioneel bouwende concurrenten. ‘We werken samen met lokale partners. Dat stimuleert de lokale economie en is belangrijk voor kennis en netwerk. Vanuit onze Pty. Ltd. in Zuid Afrika werken we samen aan lokale oplossingen.’
 
Meer weten? Download dan hieronder de brochures.
gerelateerde items