Business Club opgericht voor AMREF Flying Doctors

12 april 2012
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTERDAM (12 april) - Verzekeraar VvAA en medisch dienstverlener Mediq hebben samen een Business Club opgericht voor AMREF Flying Doctors. Ze brachten vorige week zo’n vijftig mensen uit het bedrijfsleven bij elkaar om samen een denktank te vormen.

Het initiatief kwam van Herman van Hemsbergen (voorzitter hoofddirectie VvAA) en Hans Janssen (CFO Mediq). Met VvAA heeft AMREF al sinds 2009 een samenwerkingsverband dat focust op gezamenlijk leiderschapsontwikkeling, kennisuitwisseling en het werven van fondsen voor een gezondheidsprogramma in Kenia. Herman van Hemsbergen: “We zijn enthousiast over de professionaliteit van AMREF Flying Doctors en hun focus op een betere gezondheid in Afrika. Daar willen we graag een rol bij spelen, en daarom richten VvAA en Mediq uit hun eigen relatienetwerk deze Business Club op.”

Denktank
De Business Club van leiders uit de Nederlandse zakenwereld vormt een denktank voor de organisatie. De leden buigen zich over innovatieve en complexe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van publiek-private partnerschappen en dragen daarmee bij aan de doelstellingen van AMREF. Jacqueline Lampe, directeur van AMREF Flying Doctors: “Ik ben ervan overtuigd dat dit initiatief met deze leden grote invloed zou kunnen hebben op de slagkracht en de effectiviteit van een NGO zoals AMREF in Afrika. Ook voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn zulke samenwerkingsverbanden van belang: ze vormen steeds meer een essentieel onderdeel van modern ondernemerschap.”

Duurzame oplossingen
AMREF wil op het nationale en internationale vlak strategische zakelijke samenwerkingsverbanden aangaan. “In dit proces kan de Business Club als een krachtige en concrete motor fungeren. Gezamenlijk ontwikkelen we duurzame oplossingen waar de doelgroep - mensen in Afrika - behoefte aan heeft. Bedrijven kunnen profiteren van het door ons opgebouwde netwerk, onze kennis en ervaring”, aldus Lampe.