Britse 'tax relief cap' van de baan

Britse 'tax relief cap' van de baan
Britse 'tax relief cap' van de baan
6 juni 2012
Nieuws | | Tax & Legal

Alle plannen voor de tax relief cap in het Verenigd Koninkrijk zijn van tafel, zo meldt het Britse ministerie van Financiën. Het departement gaat wel andere mogelijkheden onderzoeken om belastingaftrek voor rijken te begrenzen, maar de belastingaftrek op giften aan goede doelenorganisaties blijft gehandhaafd.

“In gesprekken met de filantropische sector is duidelijk geworden dat een groot inkomstenverlies zou kunnen ontstaan”, lichtte kanselier George Osborne (foto) toe. “En dat is niet onze bedoeling geweest. We gaan ons nu beraden op andere belastingmaatregelen voor de rijken.”

“Ontzettend blij”
Eerder publiceerde de Charities Aid Foundation dat de cap de sector zo’n 500 miljoen pond per jaar zou kunnen kosten. John Low, CEO van Charities Aid Foundation: “We zijn ontzettend blij dat het kabinet naar de oproepen van fondsenwervers, donateurs en goede doelenorganisaties uit het gehele land heeft geluisterd en niet de belastingaftrek op giften komt.”

“Pijnlijke draai”
Jon Trickett, verantwoordelijk voor de Cabinet Office, vond het nogal zuur. “Als David Cameron en George Osbourne meteen beter hadden nagedacht over hun oneerlijke beleid en naar de sector hadden geluisterd, was deze pijnlijke draai niet nodig geweest. In plaats daarvan hebben ze laten zien hoe incompetent ze werkelijk zijn.”