Toon alles (1)

Britse familiefondsen geven minder

5 december 2012, 04:00
Britse familiefondsen geven minder
Britse familiefondsen geven minder
Giften door de honderd grootste familiefondsen in het Verenigd Koninkrijk zijn gemiddeld gedaald in de periode 2010/2011, zo blijkt uit het onderzoek Family Foundation Trends door het Centre for Charitable Giving and Philanthropy en de Pears Foundation. Maar als het grootste fonds, de Welcome Trust, niet wordt meegeteld, stijgen die giften met 6,2 procent ten opzichte van de periode daarvoor.

Het Family Foundation Giving Trends onderzoek is dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Uit het onderzoek blijken de giften van de honderd grootste familiefondsen te zijn gedaald met 1,8 procent. Als de Welcome Trust, een fonds dat drie keer zo groot is als het volgende op de lijst, buiten beschouwing wordt gelaten, blijkt er een stijging van 6,2 procent. Giften van de Welcome Trust daalden met 38 miljoen Pond naar een totaal van 597 miljoen Pond in 2010/2011.

Minder groei in 2012/2013
Meer dan de helft van de fondsen uit het onderzoek zeggen te verwachten dat er de komende jaren minder giften zullen worden gedaan. Cathy Pharoah (foto) professor van Cass Business School en een van de auteurs van het rapport: “Ik vind het positief dat fondsen nog steeds profijt hebben van het fortuin dat zij de afgelopen decennia hebben vergaard. Minder positief is het dat ze denken niet te zullen groeien in de komende jaren. Maar ik verwacht zelf ook minder groei dan de voorgaande periode.”
gerelateerde items