Brits personeel Amnesty International gaat weer staken

Brits personeel Amnesty International gaat weer staken
Brits personeel Amnesty International gaat weer staken
15 oktober 2012
Nieuws | | Goede doelen

Het personeel van de Britse tak van Amnesty International bereidt een tweede stakingsdag voor. Ze protesteren tegen voorgenomen bezuinigingen en ontslagen.

Personeel dat is aangesloten bij de vakbond Unite stopt aankomende woensdag 24 uur met werken. De medewerkers vinden dat de door het management aangekondigde bezuiniging van 2,5 miljoen Pond hun werk onmogelijk zal maken. De directie van Amnesty in Engeland wil bezuinigen, zodat de komende tien jaar meer geld kan worden overgemaakt naar het hoofdkantoor. Die wil de organisatie internationaal uitbreiden.

“Enorme blijvende schade”
De vakbond Unite gaf aan dat het personeel geen problemen heeft met de bezuinigingen, maar wel met de ontslagen die daarmee gepaard gaan. Tijdens de staking van vorige maand staakten zo’n tweehonderd werknemers van de Britse Amnesty, aankomende woensdag zullen dat er circa 120 zijn. “Het personeel vreest dat er enorme blijvende schade zal ontstaan door de bezuinigingen”, zegt Alan Scott van vakbond Unite.

“Ontslagen beperken”
Een woordvoerder van Amnesty zei de stakingen te betreuren, maar gaf aan dat de organisatie door zal gaan met de bezuinigingen. “We zullen wel proberen het aantal ontslagen te beperken”, gaf de woordvoerder aan.