Brits onderzoek: ‘Doneren leidt tot meer actie donateur’

31 mei 2017, 10:00
Tweederde van de mensen die aan goede doelen geeft, geeft aan bereid zijn meer te doen, zoals vrijwilligerswerk of een petitie ondertekenen.
Tweederde van de mensen die aan goede doelen geeft, geeft aan bereid zijn meer te doen, zoals vrijwilligerswerk of een petitie ondertekenen.
Doneren aan een goed doel kan mensen ertoe brengen meer goede daden voor goede doelen uit te voeren. Dat blijkt uit Brits onderzoek door het Institute of Fundraising.
 
Uit het onderzoek onder meer dan tweeduizend volwassenen, uitgevoerd door het onderzoeksbedrijf YouGov in februari, blijkt dat bijna tweederde (63 procent) van de mensen die aan de goede doelen hebben gegeven bereid zijn meer te doen, zoals vrijwilligerswerk of een petitie ondertekenen. Een rapport op basis van de enquête, Insights into Charity Fundraising: Changes in Knowledge, Attitude and Action as a Result of Donating meldt dat zestien procent van de respondenten die hebben gedoneerd, vrijwilligerswerk doen, zich ingeschreven hebben voor een nieuwsbrief, een petitie ondertekend of zich bij een campagne aangesloten. 19 Procent deed verder onderzoek naar het goede doel en 22 procent sprak er met vrienden, collega's of familie over. Nog eens 22 procent adviseerde anderen ook aan het goede doel te doneren.
 
Drieënvijftig procent van de respondenten zei dat zij hun gedrag hadden veranderd of dat ze zich beter voelden na van een donatie. 15 Procent beweert meer te leren over sociale problemen, 11 procent zegt meer bewust te zijn van gezondheidsrisico's en 10 procent meldt geprobeerd te hebben milieuvriendelijker te worden. Vrouwen zijn overigens eerder geneigd gerelateerde acties te ondernemen na het doneren dan mannen.
 
(Bron: Third Sector)
 
gerelateerde items