Breakthrough Energy Coalition uitgebreid met eigen fonds

15 december 2016, 11:00
Bill Gates stop zelf het eerste miljard in het fonds.
Bill Gates stop zelf het eerste miljard in het fonds.
In navolging van de vorig jaar opgerichte Breakthrough Energy Coalition hebben twintig investeerders onder leiding van Bill Gates het Breakthrough Energy Ventures Fund (BEV) opgericht. De Breakthrough Energy Coalition bestaat uit 28 vermogende individuen en families die willen investeren in energie. Een aantal van hen steekt nu geld in het nieuwe fonds, dat volgend jaar van start gaat. Gates zelf doneert een miljard.
 
De bedoeling van het fonds van Gates en zijn investeerders is om nieuwe, commercieel interessante technologieën te vinden om de uitstoot van broeikasgassen te beperken en om elektriciteit op te wekken en op te slaan. Maar ook om allerlei processen efficiënter te maken, zoals in de industrie, in de landbouw en bij het reduceren van verliezen in energiesystemen.  
 
Het fonds is opgezet voor de komende twintig jaar en kan op investeringen rekenen van onder anderen John Doerr (Kleiner Perkins Caufield & Byers) Jack Ma (Alibaba), Vinod Khosla (Khosla Ventures), John Arnold (Laura and John Arnold Foundation), Jeff Bezos (Amazon), Michael Bloomberg, Reid Hoffman (LinkedIn) , Reid Hastings (Netflix), Masayoshi Son (SoftBank Group Corp) en Hasso Plattner (SAP).
 
gerelateerde items