Breaking: De #1 van DDB100 2022 is bekend!

20 oktober 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Na veel tellen en overleggen is de jury er uit: De invloedrijkste speler op dit moment in de Nederlandse filantropiesector is Marieke van Schaik, directeur Nederlandse Rode Kruis. Zij is de nieuwe nummer 1 van De Dikke Blauwe 100. De reactie van Marieke van Schaik: “Dat deze lijst is samengesteld door mensen uit de sector maakt het bijzonder om erop te staan, en dat ik nu op nummer 1 sta is natuurlijk heel eervol.”

Aanstaande woensdag krijgt Marieke op het podium de oorkonde overhandigd van de nummer 1 van 2021 Marc van den Tweel. En tegelijkertijd zullen de namen zichtbaar worden van de nummers 2 t/m 100. De officiele lijst wordt in zijn geheel gepubliceerd in het Major Donor nummer van De Dikke Blauwe op 15 december. 

Naast dit nieuws, wat we met deze extra nieuwsbrief willen delen, willen we ook de aandacht vestigen op het opiniestuk over de beperking van giftenaftrek, dat het AD gisteren plaatste, geschreven door de directeuren van het KWF, Cordaid, Artsen zonder Grenzen en Natuurmonumenten.

Een fijne dag!

Hartelijke groet,

Karlijn Renzenbrink
Hoofdredacteur De Dikke Blauwe

karlijnrenzenbrink@walburgpers.nl