BRAC International wederom beste ngo

17 januari 2017, 10:00
BRAC is voor de tweede keer beste ngo van het jaar.
BRAC is voor de tweede keer beste ngo van het jaar.
BRAC is door NGO Advisor voor de tweede keer uitgeroepen tot beste ngo ter wereld. NGO Advisor is een Zwitserse mediaorganisatie die innovatie, impact en governance in de non-profitsector onderzoekt. De Zwitsers publiceren jaarlijks een top 500 met de best presenterende organisaties. BRAC presteert het best in de categorie ‘Internationaal’.
 
‘Het is een eer om wederom op de eerste plaats te staan’, zegt Sir Fazle Hasan Abed, oprichter en voorzitter van BRAC. ‘Meer dan 100.000 van onze medewerkers helpen dagelijks over de hele wereld mensen die in armoede leven. We zijn zeer toegewijd in het vinden van antwoorden op vragen over armoedebestrijding en om uit te vinden wat werkt.’
 
Holistische aanpak
BRAC International werkt vanuit Nederland, is actief in 11 landen en winnaar in de categorie internationale organisaties. NGO Advisor prijst de organisatie om haar impact, innovatie en duurzaamheid, maar ook om haar holistische aanpak in de strijd tegen armoede. ‘BRAC is pragmatisch en in staat zich aan te passen, waardoor er flexibel gewerkt kan worden, of het nu gaat om een profit- of non-profitaanpak’, aldus de jury.
 
Artsen zonder Grenzen neemt de tweede plaats in van de Top 500, gevolgd door The Skoll Foundation. Klik hier voor meer informatie over de criteria van NGO Advisor.
 
gerelateerde items