Toon alles (3)

Bono en Rihanna op de koffie bij Macron

26 juli 2017, 16:00
Bono en Rihanna op de koffie bij Macron
Bono en Rihanna op de koffie bij Macron
De Franse president Emmanuel Macron krijgt vandaag bezoek van Bono en Rihanna. De twee supersterren vertegenwoordigen allebei een foundation die zich inzet voor minder bedeelden in Afrika en willen aandacht vragen voor het onderwijs in ontwikkelingslanden.
 
Rihanna richtte de Clara Lionel Foundation op, terwijl Bono aan de wieg stond van One.
De zangeres vroeg de leiders van Frankrijk, Duitsland en Argentinië via Twitter om tot een verbond te komen. President Macron wilde daar wel wat mee, maar reageerde niet via Twitter. Per brief nodigde hij de We Found love-zangeres uit in het Élysée, om haar plannen toe te lichten. Bono komt mee om het belang van de plannen te onderschrijven.
 
Filantroop van het jaar
Popzangeres Rihanna staat bekend als echte weldoener. Ze heeft met haar eigen foundation een programma opgestart waarmee leerlingen uit Caribische landen in de VS kunnen studeren. Ook steunt ze een project dat kinderen uit meer dan zestig ontwikkelingslanden de mogelijkheid biedt een opleiding te volgen. De universiteit van Harvard riep haar in 2016 zelfs uit tot Filantroop van het Jaar. Dit kwam mede door haar bijdrage aan de bouw van een hypermodern oncologiecentrum voor diagnose en behandeling van borstkanker op Barbados.
 
Sterrenfilantroop
U2-zanger Bono heeft de filantropie onder de sterren zo'n beetje uitgevonden. De National Journal bombardeerde hem tot politiek effectiefste celebrity. Bono voert vooral campagne voor problemen in de derde wereld. Hij is voorloper in de strijd tegen de aids-pandemie. Daarvoor begeeft hij zich meer dan eens op politiek terrein. Zo sprak hij in 2002 in het Witte Huis, nadat toenmalig president George W. Bush een bedrag van vijf miljoen dollar beschikbaar had gesteld voor de strijd tegen aids.
 
(Bron: AD, Top40 Nieuws)
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items