Dierenambulance pick ups op Bonaire

De pick-ups op Bonaire
De pick-ups op Bonaire
27 oktober 2016
Nieuws | | Organisatienieuws

Ook op de Nederlandse gemeenten in de Caraïben vinden we het belangrijk dat dieren een goed bestaan hebben. Met de hulp van 2 grote giften hebben we er nu voor kunnen zorgen dat er 3 dierenhulporganisaties voorzien konden worden van goed diervervoer in de vorm van pick ups op het eiland Bonaire.
 
De drie organisaties doen fantastisch werk op Bonaire. De Dierenbescherming Bonaire trekt door de wijken voor het rondbrengen van medicijnen tegen vlooien en teken en geeft voorlichting over de verzorging van de dieren. Ook brengen ze dieren naar de dierenarts voor castratie of sterilisatie. Fundashon Kunuku Kakelvers (F.K.K.) vangt honden en katten op die geen ander thuis meer hebben. F.K.K. is nog niet lang bezig maar de passie voor dieren is enorm. De honden en katten worden op het hele eiland opgehaald. Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB)  verzorgt voorlichting over zeeschildpadden (zowel aan toeristen als aan de lokale bevolking), doet allerlei onderzoek naar de schildpadden en heeft als belangrijkste taak ervoor te zorgen dat de populatie niet afneemt. Immers drie bedreigde soorten leven in de wateren rondom Bonaire.
 
De auto's zijn naar de wensen van de organisaties klaar gemaakt. We  hebben gekozen voor goede tweedehands auto’s die uit de verhuur komen. Dat doen we omdat door de droogte, de wind en het zout op het eiland de auto’s sneller slijten. Nieuwe auto’s hebben door het slechte wegennet al snel gebruiksschade en verliezen hun waarde. Door te kiezen voor goede tweedehands auto’s uit de verhuur (de auto’s zijn maximaal 4 jaar oud), kunnen we de kosten laag houden en toch prima auto’s leveren aan de organisaties die nog lange tijd mee kunnen.
 
Wij wensen de organisaties en de vrijwilligers veel veilige kilometers!
 
Wilt u ook helpen? Wordt dan donateur of doe een eenmalige gift.