Blair: grotere rol Third Sector

24 mei 2006
Nieuws | | Filantropie


Ook in het Verenigd Koninkrijk vindt de terugtredende overheid het prettig dat goede doelen en maatschappelijke doelen een deel van haar taken overneemt. Zo pleitte Tony Blair deze week per brief aan de nieuwe minister voor Social Exclusion Hillary Armstrong voor een grotere rol van de ‘third sector’.
 

De minister president schrijft dat hij in het komende jaar een duidelijke verandering wil zien in de ‘third sector’. Blair schrijft bovendien dat hij gelooft dat vrijwilligersorganisaties een belangrijke rol spelen in zorg voor kinderen, gezondheid, maatschappelijk welzijn en resocialisering van criminelen. “In many areas of public service the third sector has the potential for better user focus, better reach and outcomes than the state, both in service quality for users and value for money for the taxpayer.”
 

Hillary Armstrong wordt geacht voor de zomer bij diverse departementen toezeggingen los te weken om te helpen in het streven naar een nog actievere third sector. In de herfst verwacht Blair dat de nieuwe minister een implementatie plan heeft geformuleerd.