Blackbaud steunt wederopbouw telecommunicatie op Haiti

28 januari 2010
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (28 januari) – Blackbaud, producent van software voor non-profit organisaties, schenkt 50.000 dollar aan NetHope, een bestaand samenwerkingsverband op het vlak van informatie- en communicatietechnologie van 28 internationaal opererende humanitaire organisaties.


De donatie is bestemd voor de wederopbouw van de telecommunicatie-infrastructuur in Haïti. De donatie past in het kader van de recent gesloten samenwerkingsovereenkomst tussen Blackbaud en NetHope. “Naast de enorme humanitaire ramp, is ook vanuit een telecommunicatieperspectief gezien, dit waarschijnlijk de ergste noodtoestand van de laatste jaren”, zegt Bill Brindley, NetHope’s Chief Executive Officer. “Iedereen die zich afvraagt waarom hulpgoederen moeizaam bij de slachtoffers terechtkomen, kan het gebrek aan telecommunicatie-infrastructuur als één van de belangrijkste redenen aanwijzen. Zonder telecommunicatie op de grond is het moeilijk om te zorgen dat de juiste voorraden op het juiste tijdstip op de juiste bestemming komen.”


Weer e-mail in getroffen gebied

Met de donatie van Blackbaud wordt gewerkt aan het herstellen van de communicatiehulpmiddelen. Hierdoor zullen de hulporganisaties weer de beschikking hebben over e-mail en internet in het getroffen gebied en kunnen zij weer communiceren en samenwerken met elkaar. Marc Chardon, Blackbaud’s ceo: “Wij begrijpen als geen ander het belang van technologie, niet alleen bij fondsenwerving, maar ook in hulpverlening bij rampen. Onze focus ligt op het helpen van non-profit organisaties door hen het juiste gereedschap te geven om samen te kunnen werken in deze moeilijke tijd.”