Bitcoin Charity Battle: goede doelen strijden om cryptocurrency

6 maart 2018, 06:00
De Bitcoin Charity Battle wil goede doelen laten kennismaken met donaties via bitcoins.
De Bitcoin Charity Battle wil goede doelen laten kennismaken met donaties via bitcoins.
Cryptocurrency: ook goede doelen moeten eraan. Maar er zijn nog niet veel organisaties die bitcoins als donatie accepteren. Creatief strateeg Sidney Vollmer wil daar verandering in brengen met een nieuw concept: de Bitcoin Charity Battle.
 
Het concept is simpel: de twee deelnemende goede doelen moeten proberen zoveel mogelijk bitcoins gedoneerd te krijgen. Deze strijd wordt maandelijks gevoerd tot het eind van het jaar. Dan gaat de site weer uit de lucht. De eerste battle, die deze maand is gestart, gaat tussen Evidence Action en Against Malaria Foundation. 'De winnaar krijgt alle gedoneerde bitcoins. De verliezer krijgt van ons gratis hulp en advies om bitcoins later alsnog te kunnen gebruiken voor hun goede doel', aldus Vollmer.
 
‘Bitcoinintegratie is kleine moeite’
Het uiteindelijke doel is dat veel, zo niet alle goede doelen bitcoins gaan accepteren als donatie. ‘Bitcoinintegratie is een hele kleine moeite’, zegt Vollmer. ‘Het is eigenlijk de overtreffende trap van de pin-collecte. Mensen hebben zoveel verdiend met de bitcoin, het voelt als gratis geld. Die mensen gaan makkelijker doneren dan normaal.’ Althans, dat hoopt Vollmer want toch hebben houders van de cryptomunt de neiging om de bitcoins vast te houden. ‘Het maakt je hebberig. Het is nog afwachten of wij mensen zover krijgen om te doneren. Geen idee of er gulle gevers zijn.’
 
www.bitcoincharitybattle.com
 
(Bron: BNR)

Kijk meer informatie op onze SelectPage.
gerelateerde items