Toon alles (1)

Bio Vakantieoord wint eerste prijs ANWB-fonds Gelderland

13 september 2018, 00:00
Een speeltoestel helpt gehandicapte kinderen spelenderwijs hun oog-hand coördinatie te trainen. 
Een speeltoestel helpt gehandicapte kinderen spelenderwijs hun oog-hand coördinatie te trainen. 
Uit zes genomineerde projecten in Gelderland van het ANWB-fonds won het Bio Vakantieoord de eerste prijs. Deze prijs kwam tot stand via stemmen van ANWB-leden. Het Arnhemse vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind ontvangt € 5.000. 

Met dit bedrag is de financiering voor het bootcampparcours op het vakantiepark bijna rond. Een circuit in het BioBos met speeltoestellen waarbij gehandicapte kinderen spelenderwijs hun oog-hand coördinatie kunnen trainen. 

Ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de ANWB stelde de bond een bedrag van € 135.000 beschikbaar voor maatschappelijke projecten in Nederland. De projecten moesten een relatie hebben met de thema’s duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid.

Het Bio Vakantieoord is enorm blij met de prijs die op 28 september op feestelijke wijze zal worden uitgereikt. 'Wij vinden het belangrijk dat onze vakantiegasten zich kunnen ontspannen in de buitenlucht en de natuur. Ons park is 20 ha groot en heeft grenzend aan de manege en de kinderboerderij een groot bos.  Onze gasten vertoeven er graag op onze rolstoelfietsen, speciale skelters en de aangepaste menwagen. Een grote wens is om de activiteiten in het BioBos uit te breiden met een bootcampparcours dat voor iedereen, met en zonder handicap, uitdagend is', aldus Frans Wientjes, directeur van het Bio Vakantieoord. 

Uit de 300 ingezonden projecten zijn er 55 genomineerd door de ANWB, verspreid over het land. Het was daarna aan de ANWB-leden om te bepalen welke initiatieven een financiële bijdrage verdienen. De afgelopen maand is er volop gestemd. In Gelderland ontving het woonzorgcentrum Mariposa in ’t Harde de tweede prijs en Stichting Welzijn Barneveld de derde prijs.
 
gerelateerde items