Bill Gates wordt fulltime filantroop

23 juni 2006
Nieuws | | Filantropen

Wat doe je wanneer je zoveel geld verdiend hebt dat de tijd ontbreekt om het uit te geven? Antwoord: je geeft je baan eraan om je Bill Gatesfulltime te wijden aan het weggeven van je miljarden. Dat althans is de weg die Bill Gates binnenkort zal gaan.


De rijkste man van de wereld kondigde onlangs aan dat hij de dagelijkse leiding van Microsoft uit handen geeft om zich volledig te kunnen wijden aan de filantropie. Gates: "Het was een moeilijke beslissing, maar ik voel me gezegend dat ik twee passies heb die zo belangrijk en uitdagend zijn."

 


Gates (50) zal zijn tijd voortaan besteden aan het managen van de Bill and Melinda Gates Foundation, met 29,1 miljard dollar het grootste charitatieve fonds van de Verenigde Staten. De eerste tekenen van verhoogde activiteit rond het fonds zijn er al. Zo wordt er een nieuw hoofdkantoor in Seattle gebouwd, zijn er een aantal nieuwe medewerkers aangetrokken en is aangekondigd dat meer doelen gesteund zullen gaan worden.

 


Filantropietijdschrift Chronicle of Philantrophy speculeert dat de Microsoft-oprichter na geschiedenis te hebben gemaakt met zijn software-imperium er nu op mikt om de grootste filantroop aller tijden te worden. Met een kleine dertig miljard dollar geoormerkt om weg te geven lijkt dat allesbehalve een onhaalbare doelstelling.