Bill Gates doet grootste donatie sinds 2000

15 augustus 2017, 12:15
Bill Gates geeft 64 miljoen aandelen Microsoft weg met een waarde van 4,6 miljard dollar.
Bill Gates geeft 64 miljoen aandelen Microsoft weg met een waarde van 4,6 miljard dollar.
Bill Gates heeft zijn grootste donatie sinds de eeuwwisseling gedaan. Hij gaf 64 miljoen Microsoft-aandelen weg die vijf procent van zijn fortuin uitmaken. De aandelen hebben een totale waarde van 4,6 miljard dollar. Het is niet bekendgemaakt aan wie de donatie is gedaan, zo meldt Bloomberg, maar de kans is groot dat het geld in de Bill and Melinda Gates Foundation is gestopt.
 
Het is de grootste donatie van Microsoft-aandelen die Gates sinds 2000 heeft gedaan. In 1999 doneerde hij 16 miljard dollar aan aan Microsoft-aandelen en een jaar later 5,1 miljard dollar, volgens berekeningen van Bloomberg.
 
Bill en Melinda Gates hebben sinds 1994 ongeveer 35 miljard dollar aan aandelen en contanten gedoneerd. Hij blijft de rijkste persoon op aarde met een vermogen van 86,1 miljard dollar. Hij werd vorige maand heel even ingehaald door Amazon’s Jeff Bezos, maar staat inmiddels weer op de eerste plek.
 
(Bron: Bloomberg)
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items