Het is bijna zover: Wie is de winnaar van DDB100 2022?

17 oktober 2022

Het is bijna zover: op 26 oktober wordt de jaarlijkse lijst met de honderd ‘invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie’ onthuld. Wie is de winnaar van DDB100 2022? En wie staan er allemaal in de lijst? Er circuleren al namen op social media, maar pas op tijdens Civil Power wordt bekend wie er in de lijst staan. De winnaar wordt op het podium geïnterviewd door Marc van den Tweel, winnaar van 2021. 

Civil Power tijd voor disruptie

Het samenstellen van de lijst was wederom een grote klus. Wij willen iedereen die heeft genomineerd bedanken, en vooral onze juryleden die veel tijd en overleg hebben gestoken in de lijst. In De Dikke Blauwe 100 van 2022 staan bekende namen, maar ook nieuwkomers. Alles bij elkaar is het een inspirerend overzicht van mensen die zich op hun manier inzetten voor een betere wereld!

Wie staan er in de DDB100? De lijst is géén overzicht van de ‘grootste filantropen’, maar geeft een veelzijdig beeld van mensen die met geld (van zichzelf of van anderen), tijd of ideeën maatschappelijke impact hebben gerealiseerd en daardoor een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen. En daarbij kijken we naar het hele veld; oud-gediende of nieuwe ster: iedereen die opvalt met zijn/ haar inspirerende missie maakt kans op een plek in de DDB100! 

De complete lijst wordt gepubliceerd in het Major Donor nummer van De Dikke Blauwe, die op 22 december in print verschijnt.