Toon alles (2)

Maatschappelijk Speler Beugelsdijk deelt geld uit

9 november 2017, 12:05
Maatschappelijk Speler Beugelsdijk deelt geld uit
Maatschappelijk Speler Beugelsdijk deelt geld uit
Voetballer Tom Beugelsdijk, in augustus verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017, mag geld gaan uitdelen. Met de titel kwam een cheque van de VriendenLoterij ter waarde van vijftigduizend euro, die hij aan goede doelen mag besteden.
 
‘Eigenlijk vind ik het normaal dat je je als mens inzet voor de maatschappij. Dat heb ik van mijn moeder meegekregen: maak het verschil, doe wat je kunt. En nu mag ik dankzij deze prijs goede doelen verrassen met een mooi geldbedrag. Geweldig!’, zegt Beugelsdijk in het AD. De stichting ADO Den Haag zet de helft van het bedrag in om inwoners binnen de regio Haaglanden meer in beweging te krijgen. De andere helft mag Beugelsdijk verdelen over een aantal goede doelen naar keuze. Hij koos voor Stichting Mima de Niet en De Held en gaf ook tweeduizend euro aan het G-voetbalteam van ADO.

 
Tom Beugelsdijk
Kankeronderzoek
Afgelopen maandag bezocht Beugelsdijk het Juliana Kinderziekenhuis, waar hij het restant van het geldbedrag uitreikte en verdeelde over het Juliana Kinderziekenhuis, Stichting Bewegen Tegen Kanker en Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper). Hij schonk drieduizend euro aan de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, waar Beugelsijk ambassadeur van is. Beugelsdijk: ‘Ik laat graag mijn gezicht zien in het ziekenhuis om zo wat positiviteit of zoals vandaag een geldbedrag te brengen. Ik vind het erg belangrijk dat er via de Haagse Hoed zoveel mogelijk geld op tafel komt voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.’
 
(Bron: AD)
gerelateerde items