Bestuur Inspire2Live stapt op

2 september 2013, 05:00
Bestuur Inspire2Live stapt op
Bestuur Inspire2Live stapt op
Het bestuur van de in opspraak geraakte stichting Inspire2Live stapt op. De leiding van de spin-off van sponsoractie Alpe d'Huzes ‘neemt zijn verantwoordelijkheid’ vanwege de commotie die is ontstaan over het uitgavenpatroon van de stichting.

Eerder deze maand werd bekend dat oprichter en voormalig Alpe d'Huzes-voorzitter Coen van Veenendaal zichzelf in totaal ruim twee ton betaalde met geld uit het fonds. Uit onderzoek van Nieuwsuur bleek verder dat Inspire2Live nauwelijks geld aan kankeronderzoek besteedde. Het meeste ging op aan management fees en reis- en verblijfskosten.

Negatieve berichtgeving
Het bestuur schrijft in een verklaring dat de negatieve berichtgeving schade toebrengt aan de initiatieven van de stichting en aan ‘alle anderen die actief zijn in de kankerbestrijding’. Daarom nemen de bestuursleden ‘vanzelfsprekend hun verantwoordelijkheid’ en treden ze af. De bestuursleden benadrukken dat ze door af te treden geen schuldverklaring tekenen. Hoewel ze vinden dat de berichtgeving over de stichting ‘geen recht doet aan de gebeurtenissen’, gaan zij het gesprek daarover niet aan. ‘Wij hebben geen behoefte aan een eindeloze discussie.’

Lopende zaken
Het aftreden is niet per direct, omdat er nog geen nieuw bestuur is gevonden. Ook zijn er nog veel lopende zaken die het bestuur wil afhandelen. De bestuursleden benadrukken dat het werk van de stichting wordt voortgezet. ‘Want ondanks alles is voor ons opgeven nog steeds geen optie!,’ schrijft het bestuur, waarmee het verwijst naar de slogan van Alpe d'HuZes.

Klik hier voor een uitgebreid interview met Coen van Veenendaal.

(Bron: NOS)
gerelateerde items