Toon alles (1)

Bestuur Fonds Gehandicaptensport uitgebreid

27 april 2018, 06:00
Voorzitter Henk Markerink
Voorzitter Henk Markerink
Met de komst van Henk Markerink (foto) als voorzitter en Frans van Steenis, Bob van Oosterhout en Peter van Keulen als bestuursleden is het bestuur van Fonds Gehandicaptensport uitgebreid tot negen leden. ‘Met deze negen ‘zwaargewichten’ zijn alle belangrijke expertises ingevuld’, aldus het Fonds.
 
Half juli 2016 moest onverwacht afscheid genomen worden van Uri Coronel. Ook passeerde drie keer de maximale bestuurstermijn van twaalf jaar: per 1 januari 2017 legde Peter Vogelzangde voorzittershamer neer, 1 januari jongstleden vertrok Frank Petersen op 1 Frank van den Wall Bake. Naast Henk Markerinken Frans van Stennis treden ook Bob van Oosterhouten Peter van Keulen toe tot het bestuur. 
 
‘Sportparticipatie voor iedereen’
Bob van Oosterhoutis oprichter van sportmarketingbureau Triple Double en sinds 2014 commissaris bij de Coöperatie Eerste Divisie. Hij werd uitgeroepen tot Sportmarketeer van 2009, Sponsor Personality van 2010, en Meest invloedrijke persoon in de Nederlandse sportsponsoring. Daarnaast is hij bestuurslid van de PSV Foundation, columnist, auteur en voorzitter NIMA Sport. 
Peter van Keulenis oprichter en eigenaar Public Matters. Van Keulen: ‘Het is belangrijk dat sportparticipatie voor iedereen in Nederland mogelijk is. Deze toegankelijkheid vraagt om evenredige aandacht bij het Nederlandse publiek, het Nederlands bedrijfsleven én in Den Haag. Dit moet net zo vanzelfsprekend zijn als de aandacht voor het sporten.’
 
Uniek Sporten
Directeur Nike Boor: ‘Team Fonds Gehandicaptensport zal een lans breken om in iedere begroting, van de (lokale) overheid of sportvereniging, de meerkosten voor gehandicaptensport automatisch op te nemen en hoofdelijk te verdelen. Net als de aandacht voor- en structureel sporten, zou dit de gewoonste zaak van de wereld moeten zijn.’ Daartoe werd onder meer de sportcommunity Uniek Sporten® ontwikkeld; een multi-sided platform waar alles te vinden is over sporten met een handicap. 
 
gerelateerde items