Beroep Wereld Kanker Onderzoek Fonds gegrond verklaard

10 januari 2013, 18:36
Beroep Wereld Kanker Onderzoek Fonds gegrond verklaard
Beroep Wereld Kanker Onderzoek Fonds gegrond verklaard
Het College van Beroep van Stichting Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft bekendgemaakt dat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds  op alle punten in het gelijk is gesteld en het keurmerk van CBF per onmiddellijk weer kan gaan dragen.

Toezichthouder CBF besloot op 25 mei vorig jaar het keurmerk van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds niet te verlengen, omdat de organisatie volgens het CBF niet meer aan de vernieuwde en verzwaarde eisen van het reglement voldeed. Het CBF had hier drie argumenten voor. Zo gaf WKOF het CBF onvoldoende informatie over de kosten die samenhangen met zowel voorlichting als fondsenwerving. Een tweede argument hing samen met de bestedingen van WKOF. Bovendien heeft het WKOF volgens het CBF tegen de regels adressen van donateurs aan derden ter beschikking gesteld zonder hun voorafgaande toestemming.

Beroepschrift
WKOF diende op 5 juli 2012 een beroepschrift in tegen de beslissing van het CBF. Het College van Beroep heeft op 21 december 2012 het beroepschrift van WKOF gegrond verklaard en heeft in een bindend advies bepaald dat WCRF erkend is gebleven als Keurmerkhouder.  Het bindend advies van het College van Beroep treedt in de plaats van het bestreden besluit van de Commissie Keurmerk van 25 mei 2012.
gerelateerde items