Bernard Uyttendaele verlaat War Child

13 juli 2015, 04:00
Bernard Uyttendaele verlaat War Child
Bernard Uyttendaele verlaat War Child
Directeur Uyttendaele neemt afscheid van War Child. Tjipke Bergsma wordt de nieuwe Algemeen Directeur . Bergsmae heeft een lange staat van dienst in zowel NGO’s als commerciële ondernemingen, meest recent als Deputy CEO en als Regionaal Directeur Americas voor Plan International.

Uyttendaele: ‘Na drie fantastische jaren, waarin ik War Child heb mogen leiden, is de tijd aangebroken om het stokje over te dragen. We hebben samen veel bereikt. We groeiden met vijftig procent, staan internationaal goed bekend als een betrouwbare en degelijke partner en ook in Nederland is de support voor ons werk sterker dan ooit. Ik ben enorm blij dat ik op mijn manier heb mogen bijdragen aan dit succes, waardoor we samen zoveel kinderen positief wisten te bereiken, ze konden overtuigen dat ze de moeite waard zijn en recht hebben op steun, op kansen en op liefde.’

Ander leiderschap
‘Nu is een nieuwe fase voor War Child aangebroken, waarin focus moet liggen op het verder verbeteren van onze hulp aan oorlogskinderen, het ontwikkelen van schaalbare inhoudelijke programma's en het versterken van de veldactiviteiten. Hier past een ander leiderschap bij. Ons werk wordt immers steeds complexer, oorlog raakt nu ook kinderen uit ontwikkelde landen en het aantal kinderen dat wordt getroffen door oorlog is nog nooit zo hoog geweest. Het is met het volle vertrouwen dat ik per 1 september 2015 de leiding overdraag aan Tjipke Bergsma.’

Raad van Bestuur
Bergsma heeft veel ervaring bij zowel NGO’s als commerciële ondernemingen, meest recent als Deputy CEO en als Regionaal Directeur Americas voor Plan International. Bovendien was hij van 2000 tot 2004 lid van de toenmalige Raad van Bestuur van War Child, en van 2004 tot 2006 Directeur Internationale Programma’s voor War Child.

‘Betrokken als vriend’
Uyttendaele blijft betrokken bij War Child. ‘Bij War Child werk je intens en vooral met je hart, dus ik ga het enorm missen. Ik blijf betrokken als vriend ten dienste van de organisatie en maak met overtuiging ruimte voor het grote hart en de kwaliteiten van een nieuwe leider. De ervaring en affiniteit van Tjipke maken hem tot een ideale persoon om War Child in de volgende fase van haar ontwikkeling te leiden’, aldus de vertrekkend directeur.
gerelateerde items