Berenschot ontwikkelt MVO-meetmethodiek corporaties

14 februari 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

Steeds meer woningbouwcorporaties trachten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen, door sociale projecten in Nederland of ontwikkelingswoningbouw in het buitenland te ontplooien. Hoe meet je de resultaten van deze inspanningen? Berenschot en BECO ontwikkelden met het Copratietransparantiemodel (CTM) een methodiek waarmee jaarverslagen van corporaties langs de MVO-meetlat gelegd kunnen worden.


Het nieuwe model komt niet helemaal uit de lucht vallen. Want er waren al de richtlijnen van het Global Reporting Initiative, een organisatie die richtlijnen opstelt die organisaties helpen hun transparantie te verbeteren. Berenschot en BECO namen deze richtlijnen en vertaalden ze naar een model dat puur toegespitst is op Nederlandse woningcorporaties.

 


Het model zal binnenkort op grote schaal toegepast worden. In de zomer willen Berenschot en BECO een benchmarkonderzoek onder corporaties uitvoeren, waarbij de prestaties op MVO-gebied worden onderzocht en vergeleken. Corporaties krijgen voorafgaand aan het benchmarkonderzoek de kans om hun concept jaarverslagen door te laten lichten.