Toon alles (2)

Beleidsmedewerker wetenschap en communicatie Trombosestichting (tijdelijk)

4 oktober 2018, 05:00
Beleidsmedewerker wetenschap en communicatie Trombosestichting (tijdelijk)
Beleidsmedewerker wetenschap en communicatie Trombosestichting (tijdelijk)
Functie: Beleidsmedewerker wetenschap en communicatie (tijdelijk)
Organisatie: Trombosestichting Nederland
Aantal uren: 32 uur
Locatie: Voorschoten
Vervaldatum: 8 oktober

Vacature voor vervanging bij zwangerschapsverlof: beleidsmedewerker wetenschap en communicatie, 32 uur per week.

De Trombosestichting Nederland zoekt een tijdelijke beleidsmedewerker wetenschap en communicatie (vervanging zwangerschapsverlof) voor de periode van zes maanden voor 32 uur per week, te beginnen in december. Ben jij analytisch en creatief? Ben je geïnteresseerd in medische zaken en onderzoek, en kun je daar goed over schrijven? En leg je ook makkelijk contacten? Dan ben jij wellicht onze (tijdelijke) nieuwe beleidsmedewerker wetenschap en communicatie!

De Trombosestichting is een goed doel dat al 44 jaar wetenschappelijk onderzoek naar trombose financiert en voorlichting geeft aan patiënten en het brede publiek. Onze inkomsten genereren we door fondsenwerven. De beleidsmedewerker draagt zorg voor de inhoudelijke kant van het (communicatie)beleid. Dat bestaat uit drie onderdelen: het ondersteunen van het secretariaat van de Wetenschappelijke Adviesraad; werkzaamheden op het terrein van PR en pers en het bijhouden en bewerken van ontwikkelingen op het gebied van trombose.

De tijdelijke beleidsmedewerker komt te werken in een kleine organisatie met 6 medewerkers, en vervangt de huidige beleidsmedewerker vanwege zwangerschapsverlof. De medewerker stemt activiteiten af en werkt veel samen met de fondsenwerver en de directeur.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:
Coördinatie van de jaarlijkse subsidieronde en lopende projecten, zoals correspondentie met onderzoekers, reviewers en WAR-leden, en zorgdragen voor de inhoudelijke toetsing van lopende projecten.
Het zorgdragen voor de externe en corporate communicatie van de stichting, zoals aanpassingen aan de website en facebook;
Het ontwikkelen van (nieuw) documentatie- en/of voorlichtingsmateriaal in overleg met de fondsenwerver en de directeur;
Het uitvoeren van mediabeleid, o.a. contact met journalisten en redacties om nieuwsitems onder de aandacht te brengen van diverse media.
Het verzamelen van informatie over trombose en de behandeling van trombose ten behoeve van de verschillende communicatiekanalen van de stichting;
Het onderhouden van het netwerk van organisaties op het gebied van trombose en goede doelen.

Gevraagde kennis en ervaring:
We zoeken iemand met universitair werk- en denkniveau, affiniteit met het vakgebied van de organisatie en ervaring met communicatie, PR en online media.

Wij bieden een uitdagende, inhoudelijke baan in een klein team voor 32 uur per week, salariëring volgens de CAO ziekenhuizen, functiegroep / schaal 60 van CAO ziekenhuizen (3072-4466 bruto pm bij 36 uur). Start 15 december 2018 t/m 15 juni 2019.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 8 oktober 2018 een cv en korte motivatiebrief naar Stans van Egmond (directeur), c.vanegmond@trombosestichting.nl.

Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items