Bekijk de aftermovie: groot feest voor afgestudeerde vluchtelingen

17 oktober 2017, 07:00
Spetterende aftermovie van het UAF-afstudeerfeest op 7 oktober in Pakhuis Willem de Zwijger.
Spetterende aftermovie van het UAF-afstudeerfeest op 7 oktober in Pakhuis Willem de Zwijger.
188 UAF-studenten hebben het afgelopen studiejaar hun Nederlandse diploma behaald. Op zaterdag 7 oktober werd deze groep afstudeerders feestelijk onthaald in Pakhuis de Zwijger. Van dit feest is een pakkende aftermovie gemaakt.
 
Na bemoedigende en inspirerende speeches van voorzitter Raad van Toezicht Job Cohen en UAF-directeur Mardjan Seighali, werd de zaal ingepakt door bijdragen van Gor Khatchickyan en Bright Richards. Speciale aandacht dit jaar ging uit naar studentmentoringtraject Refugees@campus. Mentorkoppel Rita en Nateel vertelden op het podium over de meerwaarde van het traject. 
 
Kees Bleichrodt Award
Voor de vierde keer op een rij reikte het UAF tijdens het Afstudeerfeest de Kees Bleichrodt Award uit aan een vluchtelingstudent. De Award is ingesteld ter nagedachtenis aan Kees Bleichrodt, voormalig directeur van het UAF, en staat symbool voor het talent en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen. De winnaar dit jaar werd Shakiba Babri. Zij behaalde nominaal haar studie geneeskunde. De jury roemde haar inzet tijdens haar studie en toewijding aan anderen. Ook voegde zij toe: ‘Een vrouw die vlucht uit een land waar geen vrijheid bestaat, heeft het dikwijls veel moeilijker dan een man.’ 
 

 
gerelateerde items