Toon alles (2)

Beginnend adviseur public affairs bij Groene 11

30 maart 2018, 05:30
Beginnend adviseur public affairs bij Groene 11
Beginnend adviseur public affairs bij Groene 11
Functie: Beginnend adviseur public affairs
Organisatie: Groene 11
Aantal uren: 32-36 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 21 april

Dertien landelijke natuur- en milieuorganisaties hebben voor hun politieke beleidsbeïnvloeding onder de naam Groene11 een vooruitgeschoven post in Den Haag. De Groene11 informeert en adviseert de aangesloten organisaties over voor hen relevante ontwikkelingen in politiek Den Haag en treedt desgevraagd namens hen op. Daartoe worden er vanuit de Groene11 nauwe contacten onderhouden met tal van relevante stakeholders met als zwaartepunt de leden van de Tweede Kamer en hun medewerkers. De Groene11 wordt aangestuurd door een dagelijks bestuur bestaande uit vertegenwoordigers van een aantal van de aangesloten organisaties en valt arbeidsrechtelijk onder Natuur & Milieu.

Taken 
 • In samenwerking met de senior adviseur public affairs ga je de aangesloten organisaties informeren en adviseren over voor hen van belang zijnde ontwikkelingen in politiek Den Haag. Daartoe maak je onder andere verslagen van relevante overleggen in de Tweede Kamer, je informeert en adviseert de aangesloten organisaties over voor hen belangrijke onderwerpen en de daarbij behorende belangrijke spelers in met name de Tweede Kamer.
 • Je brengt desgevraagd de boodschap van aangesloten organisaties over naar de politiek.
 • Je functioneert als informatie- en coördinatiepunt voor de eigen lobbyisten van de aangesloten organisaties.

Functie-eisen en profiel
 • Je bent een professional met academisch denk- en werkniveau, liefst bekend met de wereld van natuur- en milieuorganisaties en affiniteit met de onderwerpen waar deze organisaties aan werken.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring.
 • Je kent de werking van het politieke en ambtelijke krachtenveld in Den Haag en je weet hoe je een relevant relatienetwerk in de Haagse politiek op kunt bouwen.
 • Je kunt uit de voeten met een rol als ondersteuner en adviseur van dertien zeer verschillende organisaties.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn goed, je hebt overtuigingskracht, bent resultaatgericht en je kunt tactisch opereren.
 • Je bent flexibel en ziet er het nut van in om tot s ’avonds laat in de Kamer debatten te volgen.
 • Last but not least, je bent vooral ook een politieke junkie.

Ons aanbod
Wij vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug. Een uitdagende baan met veel externe contacten in een dynamisch werkveld. Je werkt met enthousiaste collega’s op het kantoor van de Groene11 zelf en bij de aangesloten organisaties.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.300,- bij een 40-urige werkweek.
 • Daarnaast kennen we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 23 vakantiedagen en 12 ATV dagen bij een volledige werkweek van 40 uur en een NS-jaarkaart.
 • In eerste instantie bieden we je een jaarcontract. Bij gebleken geschiktheid wordt dit verlengd voor onbepaalde tijd.
Het nabellen van referenties kan deel uitmaken van de procedure.

Informeren en solliciteren
Reacties uiterlijk 20 april 2018 via e-mail richten aan dhr H. Bartelink: info@landschappen.nl. Er zijn twee gespreksrondes die worden gepland op maandag 7 mei en dinsdag 15 mei (in Utrecht). Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Karen van den Einden, senior adviseur public affairs bij de Groene11. Zij is telefonisch bereikbaar op: 06-42770230 of via k.vandeneinden@groene11.nl.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items