Beerthuizen weg bij SOS Kinderdorpen

23 februari 2011
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (24 februari) - Directeur Marcel Beerthuizen en SOS Kinderdorpen gaan per 1 juni uit elkaar. Beerthuizen was sinds mei 2009 algemeen directeur van de Nederlandse tak van de internationale kinderhulporganisatie.

Over de reden voor het vertrek van Beerthuizen stelt de voorzitter van de Raad van Toezicht van SOS Kinderdorpen, Karien van Gennip, op de website: "Marcel is een ervaren manager. Wij begrijpen dat hij zijn toekomst zoekt in de meer commerciële omgeving, waarin hij zo succesvol was. Wij respecteren zijn vertrek en wensen hem daarbij alle goeds."

Marcel Beerthuizen in dezelfde verklaring: "SOS Kinderdorpen is een prachtige organisatie. De structurele hulp aan wees- en verlaten kinderen heeft mijn hart gestolen. Mijn ondernemingszin komt echter beter tot zijn recht in het bedrijfsleven. Ik wens SOS Kinderdorpen blijvend succes."

Zoals gebruikelijk laten deze politiek geformuleerde gezamenlijke verklaringen ruimte voor speculatie over mogelijk andere redenen voor het vertrek van Beerthuizen, die als succesvol marketeer in 2009 de overstap maakte naar de non profitsector. Kringen rondom Beerthuizen bevestigen dat het al enige tijd niet boterde tussen Beerthuizen en zijn bestuur, dat de entrepreneursdrift van haar directeur maar matig kon waarderen. Beerthuizen zelf wilde desgevraagd niets toevoegen aan zijn verklaring. Wel bevestigde hij zijn terugkeer naar de for profit-sector na beëindiging van zijn dienstverband met SOS Kinderdorpen.