Toon alles (3)

Bart Romijn nieuwe directeur Partos

3 januari 2014, 04:00
Bart Romijn nieuwe directeur Partos
Bart Romijn nieuwe directeur Partos
Bart Romijn treedt per 1 februari 2014 aan als directeur van Partos, de branchevereniging voor Internationale Samenwerking. Romijn was de afgelopen 25 jaar achtereenvolgens directeur van Aidenvironment en Warner Strategy & Fundraising en heeft vanuit deze functies tal van maatschappelijke organisaties geadviseerd en ondersteund op het gebied van strategie en organisatie, samenwerking en financiering. 

'
Wij zijn zeer verheugd met het aantreden van Bart Romijn als directeur. Hij heeft ruime kennis en ervaring in de sector en is in staat om de vereniging de komende jaren op een goede en stevige manier te leiden’, zegt  aldus Annemieke Nijhof, bestuursvoorzitter Partos.

Na zijn studie aan de Wageningen Agricultural University begon Bart Romijn zijn carrière als campagneleider en woordvoerder van Greenpeace Nederland en resp. Greenpeace International (ook als bestuurslid). Vervolgens was Bart Romijn beleidsmedewerker van de PvdA in het Europees Parlement waar hij onder meer betrokken was bij Europese en Internationale overeenkomsten op het gebied van natuur, milieu, landbouw en ontwikkelingssamenwerking. In 1988 richtte hij Aidenvironment op,  een vernieuwend adviesbureau op het gebied van natuurlijke hulpbronnen en internationale ontwikkelingssamenwerking. Sinds 2004 is Romijn medeoprichter en directeur van Warner Strategy & Fundraising en adviseert vanuit die functie maatschappelijke organisaties op het gebied van strategische positionering, organisatieontwikkeling en inkomstenwerving.

‘De sector Internationale Samenwerking en Partos als branchevereniging staan de komende jaren voor tal van uitdagingen. In het directeurschap van Partos  wil ik mij met passie inzetten om de talrijke kansen die ik ook zie, zoals op het gebied van positionering, diensten en financiering,  volledig te benutten en mijn ervaring en competenties hiervoor structureel in te zetten’, aldus Bart Romijn.
gerelateerde items