Bart Becht legt zich na aftreden toe op goede doelen

30 juni 2011
Nieuws | | Filantropen

AMSTELVEEN (30 juni) - Bart Becht stopt er op 1 september mee. De CEO van Reckitt Benckiser was in 2010 volgens het blad Miljonair de grootste particuliere donor van Nederland. Na 1 september gaat hij zich meer toeleggen op goede doelen.


Bart Becht begon begon bij Procter & Gamble, waarna hij in 1988 overstapte naar de voorloper van Reckitt Benckiser, bekend van merken als Vanish, Clearasil, Durex en Cillit Bang. Hij was werkzaam in de VS, Canada, Groot Brittanië, Frankrijk en Italië. Becht staat bekend om zijn harde en rechtlijnige manier van zakendoen en het salaris wat hij daarvoor in de loop der jaren ontving. Toch is hij ook een filantroop: in 2010 gaf hij maar liefst 130 miljoen euro weg aan goede doelen.


Na zijn aftreden als CEO gaat hij zich nog meer toeleggen op die goede doelen, die hij denkt wat meer resultaatgerichtheid, doelmatigheid en focus te kunnen bijbrengen. Becht heeft een eigen trust, die hij grotendeels vult met optie­pakketten en aandelen RB, waarvan het vermogen inmiddels is opgelopen tot zo'n 99 miljoen pond. Artsen zonder Grenzen en Save the Children zijn de twee belangrijkste begunstigden. Met de laatste heeft RB, onder de naam A Million Brighter Futures, een samenwerkingverband dat als doel heeft om in 2015 10 miljoen pond in te zamelen.