Azar Nafisi geeft Van Leer Lecture

24 april 2008
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (24 april) - Azar Nafisi, auteur van de besteller ‘Reading Lolita in Tehran: A Memoir in Books', zal de Van Leer Lecture on International Philanthropy geven tijdens de Leadership Summit 2008 van de Council on Foundations op 5 mei in de Verenigde Staten.


Azar Nafisi heeft een ongebruikelijke achtergrond. Als dochter van de voormalige burgemeester van Teheran ging zij in Engeland naar school. Uiteindelijk kwam zij terecht in de Verenigde Staten, waar zij haar Ph.D. haalde in de Engelse en Amerikaanse literatuur. Zij kreeg bovendien een eredoctoraat toegekend van het Bard College.

 


Tegenwoordig is Nafisi verbonden aan de John Hopkins Univeristy School of Advanced International Studies (SAIS).

 


Maar het is niet haar academische carrière waaraan Nafisi haar bekendheid dankt. Zij is met name bekend geworden door haar internationale bestseller "Reading Lolita in Tehran: A Memoir in Books." In dit boek verkent Nafisi de kracht van de literatuur in een tirraniek land. Het boek is vertaald in 32 talen en won diverse literaire awards.

 


Nafisi geeft op 5 mei de Van Leer Lecture, die is ingesteld ter ere van voormalig uitvoerend directeur Rien van Gendt van de Van Leer Group Foundation. Zij zal niet de enige spreekster zijn op de topconferentie. Andere coryfeeën die het woord voeren zijn onder andere Joel Fleishman, Newt Gingrich en Susan Berresford.

 


Klik hier voor meer informatie