AVG-campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ van start

1 februari 2018, 08:00
De Autoriteit Persoonsgegevens is gestart met een voorlichtingscampagne over de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei geldt.
De Autoriteit Persoonsgegevens is gestart met een voorlichtingscampagne over de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei geldt.
De Autoriteit Persoonsgegevens is gestart met een voorlichtingscampagne over de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei geldt. De campagne moet mensen bewuster maken van hun privacyrechten en biedt organisaties praktische hulp bij de naleving van de wet.
 
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geeft mensen meer rechten en organisaties meer plichten om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Ook non-profitorganisaties zijn verplicht om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Zij hebben vanaf 25 mei een verantwoordingsplicht. Dat betekent dat zij een privacy-administratie moeten bijhouden. Welke persoonsgegevens verwerken zij? Met welk doel? En hoe zijn die gegevens beveiligd? Onder de AVG moeten bepaalde organisaties een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aanstellen die binnen de organisatie toeziet op de naleving van de privacyregels.
 
►In de eerste editie van The Fundraiser lees je meer over hoe je je kunt voorbereiden op de AVG. Neem een gratis proefabonnement.
 
gerelateerde items