Europese autoindustrie enthousiast over New Mobility Foundation

2 juni 2017, 15:14
Eric Jonnaert, secretaris-generaal van de Europese koepel van autofabrikanten ACEA, riep deze week in Berlijn zijn 28 leden – alle grote autofabrikanten in Europa - op om het doel van de onlangs opgerichte New Mobility Foundation te omarmen. Deze foundation is een initiatief van de Nederlandse Maatschappelijke Alliantie, Noaber Foundation en RAI Vereniging en richt zich op de verbetering van de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving, vooral ter voorkoming van een sociaal isolement.
 
De New Mobility Foundation werd eind 2016 ingeschreven bij de KvK. Het bestuur bestaat uit Jan Peter Balkenende (voorzitter), Geert Jan Baan (Noaber Foundation), Olaf de Bruijn (RAI Vereniging) en Steven Van Eijck (Maatschappelijke Alliantie). Laatstgenoemde hield in Berlijn een presentatie voor de leden van ACEA, die in de doelstelling van het Nederlandse initiatief een grote kans zien om een goede, gezamenlijke invulling te geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 
Stichting New Mobility Foundation (NMF) gaat onder andere kijken naar ICT en innovaties om oplossingen te bieden voor het probleem van de ‘mobiliteits-armoede’ en daarmee negatieve maatschappelijke effecten, zoals maatschappelijk isolement, verminderde kansen op de arbeidsmarkt en gezondheid, te bestrijden.
 
The Major Alliance, een congsi van zeventig bedrijven en ngo’s die het Nederlandse Charter voor uitvoering van de SDG’s (Sustainable Development Goals) hebben getekend, is betrokken geweest bij het coördineren van de funders: RAI Vereniging en Noaber Foundation.
 
Hoewel NMF initieel een focus heeft op Nederland, wordt de blik in het kader van de SDG’s nu dus ook buiten de landsgrenzen gericht. De doelstelling van NMF sluit aan bij ten minste twee SDG’s.
 
Voor contact met Stichting New Mobility Foundation: m.troost@maatschappelijkealliantie.org
gerelateerde items